Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 03. 2019. 12:25 >> 11:53
15

VUČINIĆ PORUČIO

Radnička partija istupila iz DF-a

Radnička partija istupila je iz Demokratskog fronta (DF), saopštio je njen predsjednik Janko Vučinić, pojašnjavajući da DF-om upravlja Predsjedništvo u kojem Radnička partija, ni poslije dvije i po godina od sticanja parlamentarnog statusa nema svog predstavnika.

Radnička partija će, kako je najavio na pres konferenciji, svoj dalji samostalni rad nastaviti uz bojkot parlamenta, koji je, smatra Vučinić, "potpuno izgubio legitimitet".  

"Tako da smo dovedeni u situaciju da se moramo povinovati odlukama koje se donose bez našeg učešća u donošenju tih odluka", saopštio je na pres konferenciji.

S obzirom na to da predstoje, kako je ocijenjeno, burna politička dešavanja, iz Radničke partije kažu da ne žele da učestvuju u realizaciji odluka koje se donose bez njihovog učešća.

"Takođe je Predsjedništvo Radničke partije ocijenilo da smo u DF-u potisnuti od ostalih konstituenata, marginalizovani i svedeni na status privjeska, što niko od nas, počev od mene kao predsjednika partije, pa do posljednjeg člana i simpatizera ne pristaje da bude", rekao je Vučinić.

Pojasnio je, međutim, da i nakon izlaska iz DF-a žele da zadrže dobar i prijateljski odnos sa svim poslanicima i političkim organizacijama iz DF-a.

"Nadamo se da ćemo svi zajedno biti dio jedinstvenog opozicionog bloka sastavljenog od 39 poslanika, koji će zajedno sa građanskim protestima prouzrokovati pad režima", rekao je Vučinić.

On se osvrnuo na zahtjeve sa građanskih protesta, koji su za Radničku partiju, kako je kazao, prihvatljivi. 

"Što se tiče drugog zahtjeva, tu nema ništa sporno i dijelimo mišljenje da je besmisleno izlaziti na izbore koji bi bili u režiji DPS-a", rekao je Vučinić, navodeći da je jedino moguće izaći na izbore koje bi pripremila tehnička vlada.

Radnička partija, navodi Vučinić, daje punu podšku organizatorima građanskih protesta, nudeći im, kako je rekao, svu potrebnu pomoć.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније