Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

04. 03. 2019. 16:05 >> 16:10
14

SEKULIĆ ISTAKAO

Vlast se osvaja na izborima, a ne na ulici

Vlast se, u parlamentarnim demokratijama kao što je crnogorska, dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić. On je naveo da je od početaka parlamentarne demokratije uveden sistem da jedan čovjek ima jedan glas, i da od tada većina odlučuje o najvažnijim pitanjima u jednoj državi.

On je naveo da je od početaka parlamentarne demokratije uveden sistem da jedan čovjek ima jedan glas, i da od tada većina odlučuje o najvažnijim pitanjima u jednoj državi.

“Građanski protesti jesu demokratska tekovina, ali ne smijemo zaboraviti da se u parlamentarnim demokratijama kao što je crnogorska, vlast dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici”, naglasio je Sekulić.

On je podsjetio da je prošle parlamentarne izbore pripremila Vlada izbornog povjerenja, u kojoj su bili predstavnici opozicije.

“Izborne zakone smo mijenjali zajedno sa kolegama iz opozicije, i usvojili sve one predloge koji su negdje imali smisla. Po prvi put smo imali i uvođenje elektronske identifikacije”, ukazao je Sekulić.

Nažalost, kako je dodao, u Crnoj Gori su najglasniji oni koji imaju najmanju podršku građana.

“To smo vidjeli i sada na lokalnim izborima u opštini Tuzi. Građanski pokret URA nije uspio čak ni da preda listu, Demokrate su tu negdje oko cenzusa, a čini mi se da su oni negdje najglasniji uoči građanskih protesta, kao i u čitavoj buci koja se stvara tim povodom”, rekao je Sekulić.

On je ukazao da je na izborima u Tuzima koalicija koja je na državnom nivou osvojila više od 90 odsto glasova. “I čini mi se da to najbolje govori o snazi vladajuće koalicije, ali i o opoziciji”.

Sekulić je pitao protiv čega su ljudi koji učestvuju u građanskim protestima.

“Da li su protiv koncepta države? Da li su protiv evropskih integracija, ulaska Crne Gore u NATO? Čini mi se da su ovo sve zajedno pitanja na koja svi zajedno moramo da damo odgovor”, naveo je Sekulić.

Kako je rekao, ako su ti odgovori negativni, odnosno ako se zalažu i za evropske vrijednosti, i za Crnu Goru u NATO, ako se zalažu za građanski koncept države, onda samo da ih podsjetim da su među njima najače kolege iz Demoktatskog fronta.

Sekulić je ponovio da su građanski protesti bez dileme demokratska tekovina, ali da se, sa druge strane, mora znati da se vlast dobija i gubi na parlamentarnim izborima.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније