Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Dnevne novine ]

02. 03. 2019. 07:55   >>  08:52 51

JAKŠIĆ SMATRA

Recikliraju optužbe na Đukanovićev račun

Nakon 25 godina vlasti, logično je da glavna meta napada bude lider DPS-a Milo Đukanović, ali je riječ o reciklaži istih optužbi, kazao je Boško Jakšić, beogradski novinar i analitičar međunarodnih odnosa.

Jakšić je za Vikend novine komentarisao i aktuelnu aferu Atlas i odgovarajući na pitanje može li to uticati na njenu stabilnost i međunarodni rejting Crne Gore Jakšić je odgovorio potvrdno.

“Naravno da može, i već utiče. Manje na stabilnost Crne Gore koja ovom aferom neće biti ugrožena, ali više na rejting vlasti, Mila Đukanovića lično”, smatra on.

Za njega je i logično da poslije 25 godina na vlasti ponovo meta napada bude Milo Đukanović.

“ Da je vlast bila disperzivna, da je bilo više tako eksponiranih aktera u realizaciji političke strategije Crne Gore, danas bi i meta bilo više. Ovako je sve sasvim logično. Drugo je pitanje argumenata kojima se napada Đukanović. Reciklaža istih optužbi. Predsjednik uopšte ne mora da se obazire na kritike iznutra, ali je važno kako će svijet reagovati na sve to”, naglasio je Jakšić.

On je istakao da je ulica je tradicionalno saveznik opozicije, a protivnik vlasti.

“Bojkot je jedan od legitimnih instrumenata političke borbe, u arsenalu obično posljednji kada se i ako se iscrpe svi drugi načini. Bojkot je svojevrstan simptom, znak da sa vlastima ne mogu ili ne žele da pregovaraju u Skupštini. Da li je dobar, to već zavisi od privatnih političkih opredjeljenja”, navodi Jakšić.

On ipak dodaje da je bojkot loš pošto privlači pažnju svijeta koji se pita kako se dospjelo do situacije da problemi zemlje moraju da se rješavaju van parlamenta, na ulici.

“Bojkot je istovremeno destabilizujući po čitavu zemlju. Ali, već sam rekao, bojkot i protesti mogu biti produktivni jedino ako su istinski usmjereni ka liberalizaciji političkog života, a ne ka rušenju sopstvene države u interesu “gospodara” izvana, što smo već imali priliku da vidimo u Crnoj Gori”, zaključio je Jakšić.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније