Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2019. 18:20 >> 19:42
84

PROTEST U PODGORICI

"Na ulici smo zbog DPS-a"

U Podgorici je večeras održan treći protest pod sloganom "Odupri se - 97.000", sa kojeg su zatražene ostavke čelnih ljudi u državi, kao i rukovodstva Javnog servisa.

 

Na protestu je saopšteno da demonstranti traže pravdu, jer u Crnoj Gori nema pravednih institucija. Prisutni su i lideri opozicije.

"Odlučili smo da mirnim protestima tražimo oslobađanje institucija, zarobljene vlade i Javnog servisa i slobodu za građane. Rušitelji države su oni koji rade za lični, a protiv interesa države", poručila je Jelena Milošević.

Profesor Univerziteta Crne Gore Mara Šćepanović saopštila je da desetine njenih kolega podržavaju proteste.

"Poruka njima je da je ovo kraj, a onima koji su ostali kući poručujem: Ne dozvoli da ti bude svejedno, od toga se čovjek nikad ne oporavi", kazala je Šćepanović. 

 

Slaviša Grubiša je poručio da "iza protesta stoji DPS - oni su građane izveli na ulicu i učinili da se osjećaju kao građani drugog reda."

Učesnici su, na prethodnim protestima, tražili procesuiranje odgovornih u aferi "Koverta" i ostavke predsjednika Crne Gore, Vlade, čelnika tužilaštva, ASK.

 

Organizatori su zatim, sa Traga nezavisnosti stigli ispred zgrade Radio televizije Crne Gore, gdje su zatražili da članovi Savjeta i generalni direktor RTCG podnesu ostavke.

 

"Ovaj Javni servis je ostao isti kao 90-ih, to je partijsko - propagandni servis. Danas smo tu da se odupremo i tražimo da Savjet RTCG i Šundić podnesu ostavke", pročitao je zahtjev Omer Šarkić.

U Budvi je danas u 15 sati, u Starom gradu, danas održan protestni skup, koji su organizovali lideri Demokrata, Demosa i Crnogorske.

Пратите нас на

Коментари84

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније