Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 02. 2019. 17:07 >> 16:43
1

PUROVIĆ OCIJENILA

"Razvoj poljoprivrede ključan za Tuzi"

Socijaldemokrate vide poljoprivredu kao jedan od ključnih aspekata za razvoj Tuzi, kazala je kandidatkinja za izbore na listi „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Tuzi“ Azra Purović.

"Veliki problem poljoprivrednika sa ovih prostora jeste nemogućnost da svoje proizvode prodaju po profitabilnoj cijeni. Socijaldemokrate Tuzi ovaj problem prepoznaju i namjeravaju da mu, kao konstituent buduće lokalne vlasti, do kraja četvorogodišnjeg mandata stanu na kraj. Mukotrpan rad naših poljoprivrednika se mora isplatiti i biti garant njihovog kvalitetnog životnog standarda", naglasila je Purović.

Kako je istakla,  u SD-u su svjesni da su ključni izazovi vezani za ovu problematiku nedovoljne subvencije, ali i nelojalna konkurencija.

"Socijaldemokrate se zalažu za jednake šanse za sve, ali prije svega za zaštitu domaćih proizvođača. Želimo da konačno sistemski riješimo pitanje otkupa robe, kako ne bismo došli u situaciju da trud i znoj naših poljoprivrednika na kraju bude beznačajan, jer nijesu u mogućnosti da ga unovče", objasnila je Purović.

Ona je kazala da je, osim toga, osnova plana SD-a za razvoj Tuzi i razvoj stočarstva.

"Ako druge opštine mogu otkupljivati velike količine mlijeka od naših proizvođača i od tog mlijeka praviti mliječne proizvode koje plasiraju na naše i regionalno tržište, onda je to najbolji garant kvaliteta tih proizvoda. Ako je sve to tako, a mi znamo da jeste, onda na tome baziramo naše uvjerenje da opština Tuzi može i treba imati svoju fabriku mliječnih proizvoda. Fabriku koja će zapošljavati građanke i građane Tuzi, koja će hraniti građanke i građane Tuzi i čiji će se proizvodi prodavati, kako na našem, tako i na regionalnom tržištu", naglasila je Purović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније