Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

23. 02. 2019. 15:58 >> 20:03
35

ĐUKANOVIĆ

Ništa od raspada DPS, spremamo se za pobjede

Lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da u opozicionim redovima primjećuje pad optimizma da bi vladajuću partiju mogli da pobijede na izborima. Poručio je da nema ništa od raspada vladajuće partije.

 

"Posustao je optimizam konkurenata da nas pobijedi na izborima. Mnogo bi bolje bilo za politički život Crne Gore kad bi imali oštriju konkurenciju", rekao je Đukanović nakon sjednice Savjeta za realizaciju izbornog programa DPS-a. 

Nema ništa, kako je rekao, od raspada DPS-a.

"Spremamo se da pobijedimo na sljedećim izborima", poručio je Đukanović.

Komentarišući najave opozicije o mogućem bojkotu svih narednih izbora, Đukanović je rekao da ne pristaju na jezik ucjena i ultimatuma.

Ispostavljena je, kako je rekao, neka vrsta reketa prema državi. Đukanović primjećuje i da je logika reketa počela da postaje ideja vodilja u političkom životu Crne Gore.

"Opozicija bi sada željela da učestvuje stalno u nekim prelaznim vladama, u kojoj će oni participirati. Ne pristajemo, jer iskreno vjerujemo u politiku koju realizujemo sve ovo rijeme. Pristajemo da unapređujemo izborno zakobodavstvo, da imamo monitoring, ali ne pristajemo da se povučemo i ustupimo im mjesta", poručio je Đukanović.

Protesti legitimni, važno da nijesu nasilni

Lider DPS-a je, upitan kako doživljava proteste na kojima se traži njegova ostavka, ocijenio da su oni legitiman vid izražavanja.

"Važno je da u tim prilikama ne budemo nasilni, jer onda rizikujemo da se sukobimo sa državom. Izbore u ovoj zemlji treba da radimo u skladu sa demokratskim pravilima, a sve drugo što predlažu građani, što vodi ka unapređenju kvaliteta života vrlo odgovorno ćemo se ponijeti", poručio je Đuaknović.

Na pitanje da li će organizatore protesta zvati na sastanak, Đukanović je odgovorio da će, ukoliko bude interesovanja, prihvatiti svaku zdravu inicijativu dijaloga.

Govoreći o raskidu koalicije Crnogorske s DPS, Đukanović je rekao da nijesu ni prvi, ni posljednji koji su u kratkom vremenu promijenili kurs.

"Srećan put svakome ko napušta brod", rekao je Đukanović. 

Upitan kako je vratio dug za revolving kartice u Atlas banci, predsjednik je odgovorio da je dug vratio njegov sin sa regularnog računa.

"ASK sam prethodno konsultovao da li je to smetnja. Dobio sam odgovor da to tako može da se uradi. Najregularnije je plaćen navodni dug, a sudski postupak će dokazati da li je tog duga bilo", rekao je Đukanović.

 

Zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Duško Marković kazao je da se komforno osjeća, ocjenjujući da je cijela partija zdravo političko biće. Takav komentar dao je na pozive u javnosti "da okupi zdravo tkivo DPS-a".

Podsjetio je da je DPS Crnoj Gori obezbjedio novi razvoj i prosperitet.

"Ovdje se veoma komforno osjećam. Besmislene poruke nijesu zabranjene, ali me ne dotiču. Sa Đukanovicem imam redovnu komunikaciju koja se tiče naše politike", rekao je Marković.

Vlada se, kako je rekao, uvijek blagovremeno određivala na svaki atak na Đukanovića, navodeći da bi volio da DPS traje toliko dugo i bude uspješna kao što je odnos njega i predsjednika Đukanovića.

Govoreći o tehničkoj vladi, Marković je ponovio da je to neprihvatljivo u ovom trenutku.

"S aspekta stabilnosti, Crna Gora je najstabilnija u regionu. Mi smo članica NATO-a, po mišljenju naših partnera doprinosimo globalnoj stabilnosti. Na unutrašnjem planu vidimo da naša politika ostvaruje veoma dobre rezultate. Imamo rast ekonomije, kakav nema nijedna evropska zemlja. Da li je to nešto vanredno? Pogledajte stanje u našim javnim finansijama", rekao je Markovič novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније