Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 02. 2013. 12:39   >>  13:04

ZBOG PRAVOSUĐA

DF istupa iz Odbora za ustavna pitanja ?

U vladajućoj koaliciji nema političke volje da se pravosuđe oslobodi političkog uticaja, ocijenio član Predsjedništva Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

Zato će, kaže Medojević, Demokratski front razmotriti mogućnost istupanja iz Odbora za ustavna pitanja.

Medojević je, novinarima, rekao da je razlog to što vladajuća većina nije prihvatila njihova tri ključna predloga.

Prvi je, kaže, da se Sudski savjet bira dvotrećinskom većinom u Skupštini, a da prethodno Savjet predloži kandidate.

,,Nije prihvaćen ni predlog da ministar pravde ne bude član Sudskog savjeta, kao ni da se Ustav dopuni klauzulom da krivična djela iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala ne zastarijevaju'', rekao je Medojević.

Lider Pokreta za promjene je ocijenio da akteri duvanske afere, po važećem pravnom aktu, neće morati da odgovaraju za krivična djela iz 1992. 

Medojević je saopštio da će uskoro biti poznata i imena nekih lica iz Pljevalja koja su, kako tvrdi, 2008. podržali kampanju Filipa Vujanovića, a koja će iznenaditi javnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније