Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2019. 16:46 >> 16:17
1

DPS SAOPŠTIO

"Dijalog u Skupštini nema alternativu"

Odbijanje opozicije da prihvati zaključke parlamentarne većine na vanrednoj sjednici Skupštine u formi amandmana, pokazuje njihovu nespremnost da učestvuje u unapređivanju institucija i svjedoči o dnevno-političkom interesu manjine u Skupštini, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako su kazali iz te partije, vanredna sjednica parlamenta o aferi Koverta pokazala je superiornost u argumentima njihovog kluba i da je DPS spreman da u institucijama sistema otvoreno razgovara o svim temama.

„Smatramo da smo glasanjem za dnevni, red uprkos tendencioznim i netačnim zaključcima koji su navedeni u predlogu, pokazali odgovoran odnos prema javnosti i spremnost da javno suočimo argumente sa našim političkim oponentima“, kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da je politički nezrelo to što je opozicija na kraju rasprave povukla svoj akt, usljed nespremnosti da prihvati amandmane DPS-a i koalicionih partnera.

„Zaključci parlamentarne većine u formi amandmana su imali cilj da osnaže nezavisnost i neselektivnost institucija, da pozovu Skupštinu da se prioritetno bavi unapređenjem Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja kao i da upute apel na medijsku zajednicu da, poštujući profesionalne kodekse, objektivno i nepristrasno informišu javnost“, naveli su iz DPS-a.

Oni smatraju da odbijanje ovakvih zaključaka pokazuje nespremnost opozicije da učestvuje u unapređivanju institucija i još jednom svjedoči o dnevno-političkom interesu manjine u Skupštini.

„Vjerujemo da su građani imali priliku da u televizijskom prenosu na najbolji način vide razlike između programskih politika pojedinih političkih subjekata. Uprkos velikim političkim razlikama, kao što je to danas istakao evropski komesar za proširenje, Johanes Han, parlament je najznačajnije mjesto gdje treba da se vodi dijalog“, poručili su iz DPS-a.

Oni smatraju da je izgradnja i snaženje institucija sistema, pored poboljšanja standarda građana, najvažniji programski cilj te partije i realna potreba države Crne Gore.

„Nadamo se da će i opozicija vraćanjem svojim redovnim parlamentarnim obavezama pokazati političku odgovornost, da bismo kroz Radnu grupu zajednički unaprijedili izborni proces i došli do najboljih rješenja“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније