Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

22. 02. 2019. 14:40 >> 14:08
4

CRNOGORSKA

Ostavke na partijske funkcije podnijelo devet članova

Devet članova Crnogorske, među kojim je i potpredsjednik Zoran Mugoša, podnijelo je ostavke na sve partijske funkcije.

"Posljednja politička dešavanja, aktivnosti i učešće Crnogorske u njima, doveli su nas u situaciju da se kao iskreni borci za državotvorne i nacionalne interese Crne Gore, više ne prepoznajemo kao dio partije u čijem smo formiranju, organizovanju i razvoju aktivno učestvovali", kaže se u saopštenju.

Partija, koja je osnovana na temeljima i idejama jačanja državotvorne i nacionalne svijesti uz poštovanje i uvažavanje svih različitosti, kako se ocjenjuje, postaje partija koja na prvo mjesto stavlja interese izborne matematike.

"Iznevjerena su naša očekivanja, da će Crnogorska biti partija, koja će svoj put graditi samostalno ili sa ideološki bliskim političkim partnerima, a sve u cilju ozdravljenja crnogorskog društva i države", kaže se u saopštenju.

Nažalost, kako navode, po ko zna koji put se na crnogorskom "političkom nebu" potvrdilo, da su interesi važniji od ideja, ideologije, uvjerenja i stvarne želje da se dođe do promjena. "Ali promjena sa ljudima koji su se zalagali i koji se zalažu za strateške crnogorske interese u njenoj novijoj istoriji".

Oni smatraju da posljednja dešavanja, ne daju pravo Crnogorskoj da sa istim neuspješnim rušiteljima Crne Gore i podmlađenim ideološkim nasljednicima devedesetih, "rame uz rame" učestvuje u uličnoj demokratiji, koliko god mi prepoznavali nepotizam i kleptomanstvo pojedinaca u vladajućoj partiji.

"Nadali smo se, žargonski rečeno 'do zadnjeg' da će se Crnogorska vratiti svom izvornom i kulturnijem načinu opozicionog djelovanja, kakav su očekivali mnogi razočarani građani koji su u Crnogorskoj prepoznali partiju koja nosi nešto novo, iskreno i crnogorsko", kaže se u saopštenju.

Ostavke na sve funkcije u Crnogorskoj, osim Mugoše podnijeli su Filip Martinović, Đuro Vučinić, Miomir Radević, Maja Radonjić, Đorđije Ljumović, Đorđe Lopičić, Luka Globarević i Marina Stijepović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније