Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

22. 02. 2019. 10:30 >> 20:06
31

MARKOVIĆ PORUČIO

Nema krize, tehnička vlada neprihvatljiva

Inicijativa za formiranje tehničke vlade je neopravdan i politički neprihvatljiv zahtjev, poručio je premijer Duško Marković. Premijer kaže i da Vlada radi u punom kapacitetu, te da nema političke krize.

Marković je kazao da je zahtjev opozicije za formiranjem tehničke vlade legitiman, ali nije realan.

„Svako na političkoj sceni ima pravo da ispostavlja političke zahtjeve na način kako procjenjuju da je to najcjelishodnije u odnosu na njihove interese. Za mene je taj zahtjev neopravdan i politički nerprihvatljiv. Imamo preča posla, Crna Gora mora da radi na realizaciji svojih ciljeva, ubrzanog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta“, poručio je premijer.

Vjeruje međutim da taj politički zahtjev nije realan i da Vlada može da obavlja funkciju sve dok ima podršku u Parlamentu.

Premijer kaže da je bojkot legitiman, ali nije produktivan, te da su institucije mjesto za rješavanje svih pitanja.

Marković je kazao da je preseljenje na ulicu legitimno, te da je to model koji se primjenjuje i u region.

“To je očigledno novi opozicioni model, nemamo ništa protiv toga za nas je važno da institucije funkcionišu. Vlada radi u punom kapacitetu”, naveo je Marković i opoziciji poručio da bira svoj način djelovanja. Sve to, kako kaže, Vlada prati.

"Nije realno da ćemo popustiti pred takvim zahtjevima", kazao je Marković i dodao da je bolje da se svi vrate radu u Radnoj grupi, što podržava i EU.

“Moj poziv je da idemo u tom pravcu, nijesam optimista. Uglavnom nema razloga za dramatizaciju”, saopštio je Marković i dodao da nema političke krize i da Vlada redovno izvršava sve obaveze.

“Imamo političku tenziju, nezadovoljstvo, zahtjeve, ali ne i krizu”, poručio je Marković.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han naveo je da je svjestan da se opozicija u Crnoj Gori bavi svim onim što se dešavalo i u Sjevernoj Makedoniji.

"Na svakoj državi je da se sama nosi sa konkretnim rješenjima”, poručio je Han i dodao da ne vidi potrebu da EU tu participira.

“Svako ima pravo na pojedinačnu ocjenu situacije. Svako treba da bude slobodan da uradi sopstvenu procjenu", poručio je Han.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније