Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

21. 02. 2019. 17:59   >>  17:26 2

REAGOVANJE

DPS: Osuđujemo napad na medije

Demokratska partija socijalista najoštrije je osudila današnji napad na imovinu Dnevnih novina u njihovim prostorijama u Podgorici.

“Kao partija, upozoravali smo da se atmosfera mržnje prema medijima koji nijesu po ukusu određenih političkih i interesnih grupacija sve više zahuktava, počevši od pritisaka na Javni servis Crne Gore do najnovijeg ataka na Dnevne novine”, poručuju iz DPS-a.

Kako navodi DPS, pojedinci i njihovi politički nalogodavci koji su sa deklarativnih napada prešli na upade u prostorije medija u Crnoj Gori, samo su još jednom pokazali da je njihova želja za vlašću jača od navodne ideje slobode za koju se deklarativno zalažu.

“Najbolji primjer je i upad u prostorije Dnevnih novina, atak na njihovu privatnu imovinu ali i, što je još perfidnije, pritisak na novinare i urednike tih medija da im se pokaže kako će proći ukoliko ne izvještavaju po ukusu interesa minornih političkih subjekata koji galamom, nevaspitanjem i agresijom dobijaju medijski prostor”, poručuju iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista još jednom, kako navode, iskazuje svoje izvorno opredjeljenje da se medijima mora obezbijediti nesmetan rad i najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbjednosti predstavnika medija.

“U tom cilju bezrezervno podržavamo nadležne institucije na rješavanju slučajeva napada na novinare”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније