Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

14. 02. 2019. 17:25 >> 16:54
1

DPS POZVAO

Demokrate da povuku odbornike iz SO

Opštinski odbori (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) u Kotoru, Herceg Novom, Budvi i Beranama pozvali su Demokratsku Crnu Goru da povuče svoje odbornike iz Skupština opština (SO).

Iz Demokratske Crne Gore ranije su ocijenili da bi opozicija u Crnoj Gori trebalo da bojkotuje sve institucije sistema od državnog do lokalnih parlamenata. 

"Bečićeve Demokrate pozvale su svoje opozicione kolege na bojkot povlačenjem svih poslanika u Skupštini Crne Gore i svih odbornika u skupštinama opština širom Crne Gore. Bolju vijest od njih nismo mogli čuti“, kazali su iz DPS-a.

Oni su pozvali Demokrate da prvi učine taj korak i povuku svoje odbornike iz Skupština opština.  

„Čekamo da vidimo da povlačite svoje odbornike iz Skupština opština Kotor, Herceg Novi, Budve, Berana, i svih drugih gdje ste na demagošku priču o građanskim vrijednostima dobili podršku građana za svoju prikrivanu, nacionalno isključivu politiku“, kaže se u saopštenju OO DPS-a.

Oni su pitali Demokrate da li će u tom slučaju povući i svoje predsjednike Opština i predsjednika SO Budva i Berane. 

"Ili ćete ih ostaviti na cjedilu i na platnom spisku, do prvih narednih sjednica kada će u nedostatku makar i samo vaših odbornika biti smijenjeni? Da li su sa vašim predlogom saglasni Vladimir Jokić, Stevan Katić, Krsto Radović i Novica Obradović? A Dragan Krapović? Ili za njega nije važno, pošto ima liderske ambicije u partiji“, navodi se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da Demokrate svoju nemoć sada opravdavaju pozivima na „dodatne manifestacije demokratskog pritiska i vaninstitucionalne metode političke borbe“, koje, kako su ocijenili, dovoljno govore da su njihovi demokratski i institucionalni kapaciteti ravni nuli.  

"Da vidimo kako će vam proći inicijativa za povlačenje odbornika. Kakav uticaj imate na kolege u opoziciji i hoćete li početi od sebe. Jedva čekamo da sprovedete svoje najave“, naveli su iz DPS-a.

Oni su poručili Demokratama da budu pošteni i da kažu ko im je mentor, i ko „ih je gurnuo u priču“ o bojkotu lokalnih parlamenata.  

"Mislite li da je njemu stalo do vaše političke sudbine ili vas samo koristi kao piončiće u službi tuđih interesa," pitali su iz OO DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније