Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

13. 02. 2019. 16:31   >>  15:58

HLOBEN SA BRAJOVIĆEM

Predstavio prioritete predsjedavanja OEBS-om

Slovačka i Crna Gora u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović koji je primio ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena. Hloben je na sastanku predstavio program i prioritete slovačkog predsjedavanja OEBS-om tokom 2019. godine.

Predsjednik Skupštine je istakao važnost jačanja efikasnosti multilateralizma, kao i poštovanja zajednički prihvaćenih normi i principa za uspješno prevazilaženje izazova s kojima se suočava prostor OEBS-a.

Ambasador Slovačke je naglasio da njihove ciljeve najbolje sublimira geslo predsjedavanja „Za ljude, dijalog i stabilnost“ tokom kojeg su planirane i brojne aktivnosti koje će Ambasada Slovačke Republike realizovati u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Ocjenivši da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i u regionu Zapadnog Balkana. U kontekstu daljeg snaženja parlamentarne saradnje, ambasador Hloben je predsjedniku Brajoviću ponovio poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Andreja Danka da posjeti Republiku Slovačku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније