Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 02. 2019. 12:50   >>  12:19

RUKOVODSTVO LP

O prevazilaženju afera i rekonstrukciji vlade

Rukovodstvo Liberalne partije (LP) je na redovnom sastanku Predsjedničkog kolegijuma raspravljalo o prevazilaženju afera, eventualnoj rekonstrukciji Vlade Crne Gore i odnosu koji će Liberalna partija kao dio vladajuće većine imati prema rekonstrukciji. Kazali su da će jasno projektovati svoju ulogu u takvim procesima i shodno tome i donositi odluke.

Rukovostvo LP je sa Romanom Jakičem, liderom LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope i predstavnikom evropskih liberala.

"Rukovodstvo i Jakič razgovarali su o političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i Evropi. Posebno je naglašena važnost predstojećih majskih izbora za Evropski parlament i jačanje liberalnih stranaka u EU te otpor narastajućem populizmu, nacionalizmu i ekstremnoj desnici", navodi se u saopštenju.

Rezultat izbora koji se održavaju na proljeće i uspjeh evropskih liberala, kako su ocijenili, biće od ključnog značaja za sudbinu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u mandatu naredne Evropske Komisije.

"Iskazana je obostrana podrška za jačanje kapaciteta i izbornih rezultata te sprovođenje liberalne politike kako u EU tako i u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Predsjednički kolegijum Liberalne partije diskutovao je o aktuelnoj političkoj situaciji, aferama koje pogađaju crnogorsko društvo, modelima prevazilaženja političke krize i očuvanja demokratskih trendova i snažnijeg napretka evro-integracija kroz jak odgovor izgrađenih državnih institucija.

"Kolegijum je raspravljao i o eventualnoj rekonstrukciji Vlade Crne Gore i odnosu koji će Liberalna partija kao dio vladajuće većine imati prema rekonstrukciji. Liberalna partija jasno će projektovati svoju ulogu u takvim procesima i shodno tome i donositi odluke", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније