Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 02. 2019. 11:11   >>  11:07 48

SIMOVIĆ O ODLUCI ASK-A

Pobjeda DPS-a bila legitimna i legalna

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i funkcioner DPS-a Milutin Simović rekao je da je pobjeda te stranke na izborima 2016. legitimna i legalna.

 

Simović je to rekao komentarišući odluku Agencije za sprječavanje korupcije, koja je juče saopštila da se DPS nezakonito finansirao u kampanji, te da će zbog toga biti kaženjeni do 20.000 eura, i da moraju da vrate u budžet Crne Gore 47.500 eura.

"Dakle i legalna i legitimna. Pobjeda DPS-a i na prethodnim parlamentarnim izborima, kao i na ranijim je iskaz demokratski izražene volje građana Crne Gore", rekao je Simović.

Odluka Agencije za sprječavanje korupcije, prema mišljenju Simovića, pokazuje da institucije nezavisno rade svoj posao i da je zakon jednak za sve.

Govoreći o tome da li će bivši gradonačlenik Podgorice i visoki funkcioner DPS-a Slavoljub Stijepović biti kažnjen, jer nije prijavio donaciju Duška Kneževića partiji od 47.500 eura, Simović je rekao: "Ne znam konkretno u slučaju kolege Stijepovića, vidim mnogi bi neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kojem zakonu se radi".

Institucije će, kako je rekao, i o tome dati svoj odgovor.

Na pitanje je li afera Koverat tehnički propust ili nešto više, Simović je rekao da se ASK o tome izjasnila da je u pitanju kršenje Zakona o finansiranju političkih partija. 

Пратите нас на

Коментари48

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније