Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

11. 02. 2019. 13:05   >>  12:38 1

DUŠKO KNEŽEVIĆ

Brajović pokušava da skrene pažnju sa afere Koverta

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović pokušava da skrene pažnju sa korupcionaške afere Koverta, ocijenio je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Brajović je nedavno kazao da Crnu Goru ne potresa nikakva afera, ali je vrlo prisutna u medijima i postoji veliko interesovanje za nju, dodajući da ne želi da se miješa u rad državnih organa koji se time bave.

Knežević kaže da Brajović pokušava da skrene pažnju sa korupcionaške afere Koverta.

"Kao visokoj političkoj figuri sa likom moralnog predsjednika Skupštine Crne Gore, postaviću mu nekoliko pitanja. Znam da je ucijenjen od Đukanovića jer su Specijalni tužilac i policijski tim uzeli njegov dosije kartica i računa iz Atlas banke, kao i podatke o prodaji zemlje koja mu je, kako on reče, porodično nasljedstvo", navodi Knežević.

Knežević je pozvao Brajovića da objasni kako je zatvorio svoje obaveze prema Atlas banci, koje su nastale po osnovu višegodišnjih dugovanja na karticama koje nije vraćao.

"Drugo, kako je Brajović godinama držao depozite Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci i koji je aranžman povodom toga imao", kazao je Knežević.

On je upitao zašto je Brajović ušao u sukob sa svojim partijskim drugom, direktorom Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandićem oko depozita u Atlas banci?

"Neka Brajović objasni kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača, koji je ni kriv ni dužan držan u pritvoru, dok su pokušavali da ga lažno optuže da je učestvovao u pranju novca za Demokratski front", naveo je Knežević.

Preko njega i mojih drugih zaposlenih, htjeli su, kaže Knežević, da ga kasnije lažno optuže da je učestvovao u državnom udaru. "Ja sam mom vozaču dao pare da ta zemlja završi na njegovo ime".

"Pošto je Specijalni tim, po nalogu Specijalnog tužioca kao produžene ruke kriminalnog klana na čelu sa prvom familijom, već uzeo sve izvode sa računa povezanih sa Brajovićem, pozivam ga da govori istinu", naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, Brajović ima šansu da kaže javnosti šta se dešavalo iza kulisa svih važnih događaja u Crnoj Gori i tako se "donekle opravda za ono što je on radio".

"Između ostalog i za aferu Ramada, kada je novcem državne Direkcije za željeznice plaćao stranački skup i za lažno svjedočenje na sudu, koje je uslijedilo poslije toga”, poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније