Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

09. 02. 2019. 14:24   >>  13:53 2

IZ BUDŽETA

Za finansiranje partija 4,5 miliona eura

Parlamentarne partije u Crnoj Gori ove godine će iz državnog budžeta dobiti 4,5 miliona eura.

Ministarstvo finansija objavilo je Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini Crne Gore za ovu godinu, koje će na mjesečnom nivou iznositi 379.473 eura.

Prema toj odluci, koja je donešena na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Demokratska partija socijalista mjesečno će dobijati 143,3 hiljade eura.

Demokratski front mjesečno će dobijati 75,9 hiljada eura, Socijaldemokratska partija 23,4 hiljade EUR, Bošnjačka stranka 15,9 hiljada.

Za Demokrate će mjesečnom nivou biti izdvojeno 38,4 hiljade eura, koaliciju Ključ (Demos, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret URA 42,1 hiljada eura.

Socijaldemokratama je namijenjeno 15,9 hiljada eura, dok će koalicija Albanci odlučno (Forca, DUA i AA) i Hrvatska građanska inicijativa dobijati po skoro 12,2 hiljade eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније