Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

09. 02. 2019. 13:45 >> 13:12
14

VUKOVIĆ PORUČILA

Cilj – moć za bolju Crnu Goru

Moć za bolju Crnu Goru, suštinski je cilj mladog kadra u DPS-u, kaže poslanica te partije Aleksandra Vuković. Ona, u autorkom tekstu navodi da podmlađivanje kadra bilo koje partije nikoga ne bi trebalo da iritira.

Vuković pita zašto je u Crnoj Gori, jedna od najintrigantnijih tema, podmlađivanje kadra Demokratske partije socijalista koje se dogodilo na izborima 2016. godine i koje se neprestano dešava, od kada ta partija postoji.

“Poznato je da novo, originalno i svoje, ma đe i ma u kome vremenu se pojavi, izaziva reakcije, bilo one koje staju u dva glagola – osporiti i podriti ili one koje staju u druga dva – podržati i birati”, navodi Vuković.

Ona kaže i da mladi u DPS-u šalju jasnu poruku o jedinstvenosti politike koju predstavljaju i unapređuju sa svojim iskusnijim kolegama.

“Za razliku od drugih mladih političara, mladi u DPS-u imaju da uče od onih koji su uspostavili najviše standarde politike u Crnoj Gori i koji su pokazali kako se u najturbulentnijim decenijama Balkana, kome je rat drugo ime, svoja država i njeni građani čuvaju od te pošasti i koji su, u najkompleksnijim vremenima odredili orijentir državnog kretanja Crne Gore u svoju nezavisnost i evropsku budućnost. To je okvir u kome funkciniše DPS, a unutar njega nalaze se raznolike političke individualnosti, koje sa svojih pozicija daju doprinos punoći politike naše partije, na čelu sa Milom Đukanovićem. Najzad, mladost nema veze sa godinama. Čovjek počinje da stari kad učini nešto protiv svojih uvjerenja”, navodi Vuković.

Ona kaže i da je uvijek je u modi biti pošten, obrazovan i izazovan za komentarisanje dokonih malograđana.

“Njihova je inspiracija instagram profil bez grama stila, koji nam ukazuje na lice i naličje čovjeka za kojim je raspisana poćernica, koga podržavamo u zahtjevu za pravedno suđenje, na što ima pravo svako ljudsko biće i što je država dužna da mu obezbijedi, ali je pravda od takvoga materijala da se ne može krojiti instant mašinama biznis i medijskih manipulatora, sa pristojne, digitalne udaljenosti i nepristojne hajke na pravosudni sistem Crne Gore. Zbilja je novo, mladalački i inteligentno ne pristati na instagram jezik toga profila, jer se, da biste ostali pod kontrolom svoje savjesti, treba otrgnuti kontroli klevetničkog i prostačkog jezika, u kome je sve dozvoljeno, osim jednačenja suglasnika po zvučnosti”, navodi Vuković.

Kakav jezik, kaže Vuković, takva slika, a kakvi oboje, takav profil.

“Pristojno je i trezveno igrokaze koji se prikazuju na njemu, nazvati prostokazima i vrijeđanjem igre, kao najsuptilnijeg pojma kulture. Za satiru treba duhovitost, a za duhovitost duhovnost, čijem odsustvu svjedoče ovi mržnjokazi”, poručuje poslanica DPS-a.

Neznanje kao uzrok podjela u društvu

Ona kaže i da je strast koju su mladi poslanici, zajedno sa svim kolegama u parlamentu, pokazali na raspravi o tzv. Podgoričkoj skupštini, pokazala da je stvorena jaka struja koja će oblikovati kulturni identitet Crne Gore bez ustuka.

“In je, ako me pitate, biti doktor nauka, govoriti strane jezike, biti utemeljen u znanju. Kul je ne biti psovač i trovač javne sfere. Umjesto hejtovanja, lajkovanja, tvitovanja i fejvovanja, biramo rad. Umjesto kolumnosti, biramo umnost. Umjesto poziva banalitičara, izabrali smo poziv političara, riskantan i izazovan, ali za nas jedini pošten način da se društvo pokuša mijenjati nabolje. Ne prihvatamo freš-treš informacije zdravo za gotovo, jer želimo da sačuvamo svoje mentalno zdravlje za istinu, do koje se sporije dolazi, ali koja je naš jedini izbor. Osnovana i razložna kritika vlasti je naša osnovna literatura. Ne gledamo u jednom pravcu, u vlasti vidimo Fromovu „moć za“ koja je suprotna „moći nad“. Moć za bolju Crnu Goru, koja nam je suštinski cilj”, zaključila je Vuković.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније