Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 13:27   >>  12:58 1

ŠKRELJA NAJAVIO

Sjutra predlažu kandidata za predsjednika DIK-a

Administrativni odbor Skupštine trebalo bi sjutra da predloži kandidata za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), o kojem će se poslanici izjasniti na plenumu.

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja kazao je agenciji MINA da se prijavilo pet kandidata, da neki ispunjavaju uslove, a neki ne.

Na konkurs za predsjednika DIK-a prijavili su se Bešir Kajević, Šefket Krcić, Đorđije Vukčević, Amer Šukurica i Jovan Vojinović.

"Mislim da ćemo sjutra predložiti kandidata, od ovih koji ispunjavaju uslove", kazao je Škrelja. 

Kako je naveo, o kandidatu koji bude dobio većinu u Administrativnom odboru izjašnjavaće se poslanici na plenumu. 

"Bio bih srećan da sjutra idemo sa kandidatom prema plenumu, i da konačno riješimo misteriju izbora predsjednika DIK-a", istakao je Škrelja.

On nije mogao da precizira kada bi sjednica parlamenta mogla biti održana.

"Insistiraću na tome da se ta sjednica što prije održi, da bimo imali kompletan DIK prije izbora u Tuzima 3. marta", kazao je Škrelja.

Mjesto predsjednika DIK-a upražnjeno je od 7. oktobra prošle godine, kada je tadašnjem predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao četvorogodišnji mandat.

Administrativni odbor je od tada raspisao tri konkursa za izbor predsjednika te instutucije i dva puta bezuspješno pokušao da imenuje njegovog nasljednika.

Na prvi konkurs javili su se Žarko Đurišić i Amer Šukurica, ali su članovi Administrativnog odbora većinom glasova odbili njihove kandidature, jer, kako je obrazloženo, nijesu imali iskustva na poslovima iz nadležnosti DIK-a.

Na drugi konkurs prijavio se samo Amer Šukurica, ali je opet odbijen iz istog razloga

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније