Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 09:27 >> 08:56
2

DPS SAOPŠTIO

Brže usklađivati obrazovanje i ekonomski razvoj

Crnoj Gori je potrebno brže i kvalitetnije usklađivanje obrazovanja i ekonomskog razvoja, posebno preduzetničkog obrazovanja, ocijenjeno je tokom drugog sastanka okruglog stola "Reforme i unapređenje sistema obrazovanja”, u okviru priprema za održavanje sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a.

Sastankom su kopredsjedavali član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Petar Ivanović, direktor za predškolsko, osnovno i inkluzivno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić Vučinić i direktor za opšte srednje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić.

"Shodno zaključku sa prethodnog sastanka, članovi okruglog stola razmotrili su dostavljene priloge. Naglašena je neophodnost bržeg i kvalitetnijeg usklađivanja obrazovanja i ekonomskog razvoja, posebno preduzetničkog obrazovanja. Dodatno su analizirani pojedini aspekti unapređenja obrazovnih politika i boljeg povezivanja drugih oblasti sa obrazovanjem (nauke, kulture, vaspitanja, medijske pismenosti, umjetnosti, itd.)", navodi se u saopštenju.

Ocjenjeno je da usvojena strateška dokumenta i zakonodavni okvir predstavljaju dobar temelj za dalje promjene sistema obrazovanja.

"Predložena su konkretna rješenja u cilju prevazilaženja ključnih izazova sa kojima se suočava sistem obrazovanja i dogovorene smjernice za finalizaciju prezentacije i zaključaka koji će biti predstavljeni na plenarnom zasjedanju Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a. Posebno su prezentovane ideje koja se odnose na unapredjenje naučnoistraživačkih i inovativnih djelatnosti", istakli su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније