Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

05. 02. 2019. 17:33   >>  17:02 22

NOVOVIĆ SAOPŠTIO

Afera "Atlas" vječitim gubitnicima daje lažnu nadu

Lideri Demokratskog fronta (DF) znaju da nikada vlast neće osvojiti legitimnim putem, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Radule Novović, i poručio da afera Atlas vječitim gubitnicima daje lažnu nadu.

DF je ranije saopštio da će predložiti kolegama iz opozicije da pokrenu postupak za razrješenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog, kako su kazali, kršenja Ustava i nedostojnosti za vršenje te funkcije.

U reagovanju Novovića navodi se da su lideri DF-a odavno shvatili da nikada vlast neće osvojiti legitimnim putem, i da su im uzalud pare i podrška iz Rusije, česti odlasci u Beograd i Moskvu i protesti.

„Rešetnjikovi, železnjakovi i razni drugi tutori ne uspijevaju da ih dovedi na vlast u Crnoj Gori. Konačno su se dosjetili da bi se to moglo rješiti predstavkom Ustavnom sudu“, kazao je Novović.

Kako je naveo, u DF-u bi htjeli da iskoriste „spinove odbjeglog bankara, prevaranta osumnjičenog za teška krivična djela u Crnoj Gori“.

Oni, prema riječima Novovića, misle da su građani Crne Gore zaboravili milione iz Srbije koji su upumpavani uoči referenduma za nezavisnost, i desetine miliona koje su dobijali iz Rusije u anti-NATO kampanji uoči izbora 2016.

„Djeluje smješno kad oni i njima slični drže moralne lekcije o finansiranju partija i legalnim tokovima novca, a još smješnije kad pričaju o dostojanstvu državne funkcije“, kazao je Novović.

On je upitao lidere DF-a zašto u moralnim kategorijama, dostojanstvu i časti nijesu razmišljali „kad su pristali na najsramniju izdajničku ulogu, koje se ne stide“.

Novović je istakao da je DF-u uzalud to što im pripomaže „politička boranija zvana URA, nadajući se novom utočištu nakon ozbiljnih indicija da ih Demokrate uskoro mogu zamijeniti pobornicima ustavnog patriotizma“.

„Uzalud afera Atlas vječitim gubitnicima daje lažnu nadu. Svoj politički rejting svi će moći da provjere samo na redovnim parlamentarnim i predsjedničkim izborima“, poručio je Novović.

Do tada, kako je naveo, pametnije bi im bilo da se pripremaju za nove izborne utakmice, nego da bilo kome dijele moralne lekcije, jer za to nemaju kredibiliteta.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније