Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 02. 2019. 12:00 >> 11:29
6

TRI GODINE PARTIJE

Uspješna politika i konstantan rast podrške SD-u

Tri godine od osnivanja Socijaldemokrata (SD) obilježile su uspješna politika, konstantan rast podrške biračkog tijela i dominantne realizacije obećanja datih uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, saopšteno je iz partije Ivana Brajovića.

 

"Današnji dan je idealna prilika da se prisjetimo svih uspjeha koje smo postigli za ove tri godine. Krenuli smo od nule u formiranje nove, ali istinske socijaldemokratske snage u Crnoj Gori. Od tada, pa do današnjeg dana, Socijaldemokrate su nizale uspjehe i povećavale podršku među biračima", saopštio je SD.

Od parlamentarnih izbora 2016. godine, kada su, kako kažu, osvojili oko 12.500 glasova, danas bilježe podršku više 25.000 građana Crne Gore.

"Sa ogromnim zadovoljstvom možemo konstatovati da smo za dvije godine duplirali naše biračko tijelo i pozicionirali se kao istinski reprezenti socijaldemokratije u našoj državi. Osim toga, samo mi i DPS imamo u svakoj opštini parlamentarni status, tj. predstavnike u lokalnom parlamentu, s tim što su Socijaldemokrate jedina partija koja uz to bilježi i konstantan rast podrške birača. Sve ovo je, duboko smo uvjereni, rezultat vođenja odgovorne politike i ispunjavanja obećanja koja smo dali građanima Crne Gore", navode Socijaldemokrate.

Kad je riječ o ispunjavanju obećanja, javnost podsjećaju da je značajan dio programa Socijaldemokrata postao i postaje sastavni dio razvojnih državnih politika.

"Tu mislimo na besplatne osnovne i master studije za sve studente, efikasno sprovođenje dualnog obrazovanja gdje se akcenat stavlja na praksu, a kojim se promovišu programi srednjih stručnih škola, uspostavljanje Fonda za kvalitet i talente kojim smo pokazali da se znanje u Crnoj Gori isplati, te da naša država vodi računa, kako o najboljim učenicima, tako i o njihovim mentorima, tj. profesorima. Mislimo i na novu, savremenu i proširenu listu lijekova koje građani dobijaju o trošku države, na ulaganja u kapitalnu medicinsku opremu nakon dugog niza godina, odobravanje velikog broja specijalizacija i subspecijalizacija. U dijelu realizacije kapitalnih projekata, to podrazumijeva i realizaciju preko 30 miliona eura investicija u obrazovnu infrastrukturu, odnosno izvođenje radova veće vrijednosti na 130 školskih objekata, rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata u iznosu od preko 3 miliona eura i dr. Jednom riječju, sve ono što su Socijaldemokrate postigle u oblastima kojima rukovode na državnom i lokalnom nivou, valorizovano je konstantnim porastom podrške birača našoj partiji, koji sada već iznosi duplo", poručile su SD.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније