Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ TVCG ]

01. 02. 2019. 12:07   >>  12:03 2

ORAV PORUČIO

EU pažljivo prati situaciju u CG

Evropska unija pažljivo prati razvoj situacije u Crnoj Gori, bez namjere da se miješa u rad nadležnih državnih organa, kazao je šef delegacije Aivo Orav.

Orav je naveo da će se sva pitanja naći u sljedećem izvještaju Evrospke komisije.

"Ja bih želio da naglasim dva pitanja koja su za nas bitna u ovom trenutku. Prvo se tiče reakcije, odnosno djelovanja državnih organa, a drugo je da novinarima treba obezbijediti okruženje u kojem mogu da rade bez uznemiravanja sa bilo koje strane. EK radi na pripremi izvještaja za Crnu Goru, koji treba da bude objavljen za nekoliko mjeseci, naravno sva ta pitanja će biti odrađena i u tom slučaju", kaže Orav. 

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović, kazao je da postoji jasna podjela vlasti u Crnoj Gori i da je za Vladu najvažnije da održi finansijsku stabilnost.

Podsjetio je da problem postoji u dvije banke Atlas i IBM, koje učestvuju sa nepunih sedam odsto u ukupnom bankarskom portfoliju.

"Pratimo situaciju u cilju potpunog očuvanja stabilnosti finansijskog sistema, kako bi i u ovoj godini ostvarili ambiciozne ciljave naše ekonomske politike", poručio je Simović. 

On je kazao da teme iz organizovanog kriminala nijesu u nadležnosti Vlade Crne Gore.

"Praćenje monitoringa u pojedinim bankama u bankarskom sistemu Crne Gore, takođe je u nadležnosti jasno određene institucije u toj podjeli vlasti, a to je CBCG", poručio je Simović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније