Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 01. 2019. 20:25 >> 19:53
2

SKUPŠTINA CG

Nikolić i Lekić oprečno o sastanku sa diplomatama

Crna Gora će 15 i 16 aprila biti domaćin jednog od većih Međunarodnih skupova od obnove nezavisnosti, a tiče se organizacije parlamenta mladih zemalja Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana. To je saopšteno nakon sastanka koji je Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao sa ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori . Podrška ideji od evropskih partnera - nije izostala.

Kako je biti u skupštinskim klupama dva dana u aprilu provjeriće mladi parlamentarci iz zemalja EU i Zapadnog Balkana, a njihovi domaćini biće crnogorske kolege. To je bila ideja Skupštinskog odbora za međunarodne odnose i iseljenike koja je naišla na punu podršku ambasadora država članica Evropske unije u Crnoj Gori.

Od opozicionih poslanika sastanku je jedino prisustvovao predsjednik Demosa Miodrag Lekić, koji je ujedno i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Prisustvo ambasadora, Lekić je iskoristio kako bi otvorio još jednu temu.

“Pokušao sam da sugerišem ambasadorima da u kontekstu EU integracija se osvrnu na momente koji tresu Crnu Goru poznatim aferama. Ambasador Rumunije rekao je da predlaže da se pročita stav EU kojeg znamo, jer se pojavio prije nekoliko dana, nakon čega je intervenisao ambasador Slovenije rekavši da žuri i da on zna taj stav, ja ne znam da li je on ignorisao temu”, saopštio je Lekić.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić naveo je da nije bio riječi o sjednici nego o sastanku.

“On je zloupotrijebio priliku i način na koji je to uradio nije imao efekata na ljude koji su bili gosti u crnogorskom Parlamentu”, naveo je Nikolić.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније