Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 01. 2019. 15:37 >> 19:17
16

SKUPŠTINA CG

Sjednica nije zakazana, DPS ne bježi od teme

O predstojećim skupštinskim aktivnostima predsjednik Parlamenta je razgovarao sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom . Iz Brajovićevog kabineta je saopšteno da nije stigao zahtjev opozicije za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine. Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, nakon sastanka sa Oravom, kaže da će zahtjev predati kada sa opozicionim kolegama dogovori datum i da će to biti najvjerovatnije 20. februara.

Krivokapić vjeruje da će sjednica biti održana, a iz DPS-a je saopšteno da ne bježe ni od jedne teme i da su uvijek spremni na dijalog.

Krivokapić je ocijenio, parlament je bolje ukinuti nego ga spriječiti da govori.

„On nema smisla ako ne govori i ako se ne bavi najvažnijim temama za sigurnost građana“, istakao je Krivokapić.

On je naveo da nijesu još predali inicijativu za sazivanje vanredne sjednice parlamenta.

„Sačekaćemo da sve kolege iz opozicije budu tu, kako bi smo taj dan odredili one sedmice oko 20-og februara“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je ove sedmice Crna Gora, prema američko-britanskim procjenama, nazadovalala u dijelu ekonomskih i političkih sloboda, dodajući da su to procjene prije afera „Atlas“ i „Koverat“.

Demokratska partija socijalista ne bježi ni od jedne teme i uvijek je spremna na dijalog, saopštio je poslanik te stranke Andrija Nikolić na pitanje novinara imaju li stav kako će se u toj partiji odrediti prema inicijativi SDP-a da se održi vanredna sjednica Skupštine.

“Vidjećemo šta će biti sa inicijativom, mi ne bježimo ni od jedne teme, ta tema će se na ovaj ili na onaj način svakako raspravljati u društveno - političkom životu što se tiče DPS-a, za svaki dijalog smo otvorena politička stranka”, saopštio je Nikolić.

Tu inicijativu potpisom je već podržao predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

“Ja sam potpisinik ovog zahtjeva i vjerujem da će se podržati, a ko neće da se održi neka saopšti argumente pa neka javnost mjeri sve što se dešava”, poručio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније