Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 01. 2019. 13:45   >>  13:15 1

NIKOLIĆ

Albanija će poboljšati položaj CG iseljenika

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić saopštio je da su, na zvaničnim sastancima, od predstavnika vlasti Albanije dobili uvjeravanje da će donošenje podzakonskih akata, shodno Zakonu o zaštiti nacionalnih manjina u toj državi, koji je prepoznao Crnogorce kao jednu od devet manjinskih nacionalnih zajednica, omogućiti njihovo učešće u Državnom komitetu za manjine i ukupno poboljšanje položaja crnogorske nacionalne zajednice.

Nikolić je predvodio crnogorsku delegaciju koja se sastala sa predstavnicima udruženja iseljenika u Albaniji. Sastanku su prisustvovali predstavnici tri udruženja: Alba-Montenegro, Duklja i Zajednica Crnogoraca u Republici Albaniji.

U razgovoru sa predsjednikom i članovima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, predstavnici udruženja iseljenika izložili su ključne probleme sa kojima se suočavaju, među kojima su: učešće u Državnom komitetu za manjine, registracija pripadnika crnogorske manjine u Albaniji, organizovanje kurseva crnogorskog jezika i emisija koje bi se emitovale u albanskim medijima.

Predstavnici udruženja podsjetili su da Crnogorci u Albaniji jasno iskazuju posvećenost očuvanju tradicije i kulture Crne Gore, prenoseći je na njihove potomke rođene u Albaniji, koji rado uče i koriste crnogorski jezik.

Članovi Odbora, koji su uzeli aktivno učešće na sastanku, predložili su jedinstvenije djelovanje udruženja iseljenika iz Crne Gore, što bi im omogućilo brže ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније