Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 01. 2019. 06:55 >> 06:28

SEKULIĆ

"Vjerujem da će se opozicija vratiti u odbor"

Nastavićemo da radimo u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, jer blokiranje procesa nije dobra poruka ni domaćoj, ni međunarodnoj javnosti, kazao je Predrag Sekulić, član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz DPS-a.

 

Član Odbora iz opozicije Neđeljko Rudović dan ranije za Pobjedu je kazao da "dok se ne definiše politički, pravosudni i svaki drugi neophodni odgovor na aferu 'koverta', koja je opravdano ustalasala javnost, nije realno da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva počne da radi".

Sekulić navodi da se na izbornim zakonima radi bez obzira na to što “kolege iz opozicije nijesu prisutne”.

“Predstavnici EU ohrabruju nas da nastavimo zajednički rad. Vjerujemo da će nam se opozicija priključiti u narednom periodu. Smjernice OEBS-a i Savjeta Evrope su jasne, a imamo i prve analize koje dolaze od institucija, predstavnika naučne javnosti, NVO sektora… Naravno, nastavićemo da radimo i vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, ali bez njih nećemo usvajati izborne zakone”, rekao je Sekulić.

Član Odbora iz SD-a Boris Mugoša kazao je za Pobjedu da je aktivan rad u radnim grupama Odbora odraz političke zrelosti i odgovornosti prema očekivanju građana.

“To očekivanje usmjereno je u pravcu neophodnosti zajedničkog rada svih relevantnih segmenata društva na daljem unapređenju izbornog ambijenta sa ciljem povećanja povjerenja građana u izborni proces “, rekao je Mugoša.

On je istakao da se “vrlo ozbiljno i odgovorno radi u ovoj radnoj grupi”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније