Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 01. 2019. 07:10 >> 06:40
2

RUDOVIĆ TRAŽI

Odgovor na "kovertu", pa rad odbora

Dok se ne definiše politički, pravosudni i svaki drugi neophodni odgovor na aferu "koverta", koja je opravdano ustalasala javnost, nije realno da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva počne da radi, kazao je član tog skupštinskog tijela Neđeljko Rudović.

Predsjednik Kluba poslanika Demokratskog fronta Milutin Đukanović kazao je juče da će taj politički savez potpisati inicijativu Socijaldemokratske partije za sazivanje vanredne sjednice Skupštine o slučaju “Koverat”.

Đukanović je kazao da je inicijativa SDP-a kucanje na otvorena vrata, te da je DF otvoren i za vanparlamentarno i parlamentarno djelovanje, ali u izjavi Dnevnim novinama nije decidno potvrdio da li to znači da će se taj politički savez vratiti u skupštinske klupe.

Podsjetimo, poslanik Aleksandar Damjanović kazao je ranije Dnevnim novinama da je u petak formalno upoznat sa inicijativom SDP-a.

“Što se tiče predloga zaključaka, nema smetnje da ista bude na skupštinskom zasijedanju”, rekao je Damjanović.

Podršku inicijativi SDP-a zasad je dao i Neđeljko Rudović, a očekuje se i od predsjednika Demosa Miodraga Lekića.

Na drugoj strani, iz Demokrata su za Radio Crne Gore kazali da neće podržati inicijativu, jer prema riječima generalnog sekretara partije Borisa Bogdanovića, ostaju dosljedni odluci o bojkotu parlamenta.

“Ovo nije pitanje za one poslanike koji bojkotuju parlament, već za one koji rade u parlamentu, koji su prekinuli bojkot, njih je ukupno 30, a 27 glasova je potrebno za”, rekao je Bogdanović.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji uz partijskog kolegu Gorana Radonjića, Aleksandra Damjanovića i Anku Vukićević pripada Nezavisnom klubu poslanika, kazao je Dnevnim novinama da još uvijek nijesu imali sjednicu Kluba, te da će, kad je zakažu, donijeti odluku o tome da li će podržati inicijativu SDP-a za sazivanje vanredne sjednice Skupštine.

Pretpostavlja se da će i ovaj Klub poslanika podržati inicijativu SDP, jer je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović već potvrdio učešće u radu vanrednog zasijedanja Skupštine, a Ujedinjena Crna Gora je u nekoliko navrata pružala bezrezervnu podršku inicijativama koje su stizale iz opozicije.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić uputio je u četvrtak pismo opozicionim poslaničkim klubovima u kome je predstavio inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrali zaključci te partije povodom afere “Koverat”.

Kako je kazao, u toj partiji smatraju da “opozicija ima obavezu da direktno pred licem crnogorske javnosti raspravi sve elemente partijskog ili klanovskog udara na temelje pravne države, koji je, nakon niza dosadašnjih afera, posebno iskazan kroz najnoviju aferu ‘Koverat’ i sve ostalo što ona sobom nosi”.

Da bi inicijativa za zakazivanje vanredne sjednice bila prihvaćena, treba da je potpiše najmanje 27 poslanika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније