Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

28. 01. 2019. 17:59   >>  17:31

DEMOKRATE O VRTIĆU

"Ministarstvo demantovalo sebe"

Ministarstvo prosvjete je više puta isticalo da se gradnja vrtića u Baru finansira kreditom, preko projekta Banke za razvoj Savjeta Evrope, da bi danas demantovalo te tvrdnje, saopštivši da se radi o državnom projektu, saopštile su Demokrate.

"Prvo, uočava se da ministar prosvjete današnjim saopštenjem ni jednim slovom nije pomenuo interese onih o kojima bi, kao ministar prosvjete najviše morao brinuti, a to su srednjoškolci dvije najveće barske škole kojima se brutalno otima školsko dvorište, i koji su predvodnici građanske inicijative koju podržava veliki broj građana Bara. Dakle, o njima ni slova", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su kazali, da je Ministarstvo ostalo bez argumenata najbolje svjedoči činjenica da, kao drugi razlog gradnje na tom prostoru vežu za činjenicu da je građanska inicijativa odbijena na Skupštini opštine Bar, te da je stav barske skupštine nesumnjivo bio da se vrtić gradi na ovom prostoru.

"Ministre Šehoviću, kao i sada, u iznošenju pravih argumenata i tada ste pri glasanju bili u manjini. Podsjećamo Vas da je 14 glasova bilo protiv gradnje u dvorištu škola, a da je samo 7,i to onih koji `slučajno` pripadaju vašoj političkoj opciji, glasalo za gradnju", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su poručili da još postoji mogućnost sazivanja opštinskog ili mjesnog referenduma "čijim bi održavanjem i izglasavanjem zaustavaljanja gradnje, Vaš`državni projekat` nesumnjivo pao u vodu, te da se samim tim definitivno nije razriješila, kako Vi kažete u svom obraćanju, `poslednja dilema`",

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније