Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 01. 2019. 07:10   >>  17:26 19

MILAČIĆ SAOPŠTIO

Tužno je što Putin ne dolazi u Crnu Goru

Poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na ručak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom doživljavam kao ličnu čast, ali i veliko priznanje Pravoj Crnoj Gori, koja raste iz dana u dan promovišući upravo novu eru odnosa Crne Gore sa Srbijom i Rusijom na jedan savremen i civilizovan način, ocijenio je čelnik Prave Crne Gore Marko Milačić.

On je istakao da mu je drago što je kao predstavnik takve partije i politike prisustvovao tom istorijskom događaju jer Putinova posjeta nije samo od važnosti za Srbiju, već i za cijeli region.

"U trenutku kada je na ovim prostorima izrazit američki, njemački i turski uticaj, od izuzetne važnosti za stabilnost, pa i bezbjednost regiona jeste veći uticaj Rusije, koji je uvijek, u tom smislu, bio blagotvoran, a u nekim momentima i egzistencijalno presudan, za naš narod. Tužno je što Putin ne dolazi u Crnu Goru zbog zvanične antiruske politike, koja je ujedno i duboko anticrnogorska, jer je crnogorsko-ruski odnos, istorijski gledano, jedan od ključnih temelja crnogorske državnosti", kazao je Milačić za Dan.

Lider Prave Crne Gore je istakao da je ruskom predsjedniku prišao iz više razloga.

Kako je naglasio, nakon što se u medijima iste večeri pojavila Putinova i njegova fotografija krenula je neljudska hajka i kampanja orkestrirana u Demokratskom frontu, sa ciljem da se minimizira činjenicu da je razgovarao i fotografisao se sa Putinom.

"Jasno mi je da je politika često okrutna, ali ova mizerna epizoda je upravo potvrda ključnog razloga zbog čega je i osnovana Prava Crna Gora da se izdigne iznad takvog političkog polusvijeta, da napravi otklon od te karnevalske, vašarske i neozbiljne politike, od tog opozicionog DPS mentaliteta, te da prezentuje potpuno novu kulturu politike u duhu elementarne civilizovanosti i vaspitanja, a prije svega ljudskosti. Takav pristup je upravo ono zbog čega srpski narod kroz svoje takve predstavnike godinama dobija oreol retrogradnosti i gubitništva", rekao je Milačić.

Komentarišući navod da je prekršio protokol, on je kazao da treba imati u vidu da sa tim navodnim protokolom niko nije bio upoznat, pa ga time nije ni bilo.

"Međutim, prekršio bih ga i da ga je bilo jer je najprirodnije ako ste na ručku sa Putinom prići mu, upoznati se i porazgovarati sa takvim čovjekom, koji je upravo to potvrdio svojom srdačnošću. Upravo je Putin neko ko je postao to što jeste time što je kršio ustaljene, suvoparne i dosadne 'protokole', na globalnom planu prezentujući ljudski lik politike. Ponosan sam na susret, upoznavanje i razgovor sa Putinom, kome sam uručio vizit-kartu uz šaljiv komentar da očekujem njegov poziv", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније