Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

20. 01. 2019. 13:39 >> 13:10
3

ŠĆEKIĆ UPOZORAVA

Trajno poljuljan legitimet CBCG

Najnovijom aferom “Atlas” trajno je poljuljan legitimet Centralne banke Crne Gore kao vrhovne institucije monetarnog sistema poručio je potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić.

Šćekić, u izjavi za medije, navodi da se pojavila još jedna afera vezana za Atlas banku u kojoj bivši viceguverner Velibor Milosević u snimljenom razgovoru, kako ističem, otvoreno traži novac od većinskog vlasnika Duška Kneževića, kako bi on i članovi komisije koja je 2015. godine vršila kontrolu Atlas banke, napravili fingirani izvještaj o kontroli navedene banke.

“Atlas banka je još tada imala sve uslove da se u nju uvede prinudna uprava i na taj način umanji negativni efekat koji će skorašnje uvođenje stečaja u IBM banku i uvođenje prinudne uprave u Atlas banku imati po cjelokupni bankarski sistem u Crnoj Gori”, navodi Šćekić.
Najnovijom aferom je, kako ističe, trajno poljuljan legitimet Centralne banke Crne Gore kao vrhovne institucije monetarnog sistema Crne Gore.

“Imajući u vidu da je Centralna banka Crne Gore, Ustavom Crne Gore definisana kao “samostalna organizacija, odgovorna za monetarnu i finansijsku stabilnost i funkcionisanje bankarskog sistema”, iznenađuje da SDT nije preduzeo hitne korake i započeo izviđaj o očiglednom "reketu" koji je visoki službenik državne institucije tražio od vlasnika jedne banke”, poručuje Šćekić.

On kaže da, kao i mnogo puta do sada, Ustav i Zakoni države Crne Gore ne važe za sve institucije i građane.

“Tako se potvrđuje tvrdnja SNP-a da se glavni državni specijalni tužilac Milivoje Katnić koristi isključivo za obračun sa neistomišljenicima DPS-a, a da je potpuno nijem kada u skladu sa svojim ovlašćenjima treba da ispita očigledne koruptivne radnje visokih predstavnika regulatornih organa države”, navodi Šćekić.

On pita "ako milionske štete koje bi mogle nastati nisu alarm i poziv na odgovornost, za državne organe, šta jeste".

“Nisu valjda to slučajevi gdje se ljudi hapse i sude za 2 hiljade eura? Stoga mi u SNP tražimo i dodatnu odgovornost, jer smo se u jednom trenutku ponadali da će VDT i SDT, biti nezavisni i raditi u opštem i interesu države. Nažalost, sada se vidi da to nije tako”, zaključio je Šćekić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније