Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

18. 01. 2019. 19:00   >>  18:32 2

DPS TVRDI

Žele da kompromituju pravosudne organe

Slučaj u vezi sa tvrdnjama koje je iznio u javnost predsjednik Atlas grupe Duško Knežević mnogima je poslužio da kompromituju crnogorske pravosudne organe, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da je Knežević izrekao klevete koje, kako su naveli, potvrđuju da se radi o beskrupuloznoj osobi.

Kako su rekli iz DPS-a, on kompilacijom podmetanja, neistina i intriga pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je pobjegao u London kako se ne bi suočio sa istragom o višemilionskim pronevjerama za koje ga terete nadležni organi.

“Knežević je dokazao da je za lični interes spreman da špijunira prijatelje, tajno snima školske drugove, optužuje, izmišlja i kleveće, kao i da kukavički pobjegne od pravosudnih organa, prebacujući, na taj način, teret optužbi na svoje najbliže saradnike čime se spustio na najnižu stepenicu časti kao vrhovne vrijednosti crnogorske tradicije”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Kako su naveli iz te parije, razumiju interes pojedinih medija i “njihovih političkih eksponenata da eksploatišu osobe poput Kneževića, koji iz očaja sami nude sopstvene usluge”.

U DPS-u smatraju da je pokušaj kompromitacije njihove partije i rukovodstva, kontinuitet politike te medijsko - političke grupacije.

“Posebno apsurdno zvuči kada se oni koji traže od Ustavnog suda da ih izuzme iz zakona, i pokazuju neobjašnjiv strah od jednostavne provjere autentičnosti sopstvenog magistarskog rada, sada stavljaju u ulogu tužioca i sudije, nadajući se da će bar malo profitirati uz pomoć lica sa potjernice”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, očigledno je da je taj slučaj mnogima poslužio u nastojanjima da kompromituju pravosudne organe Crne Gore, prije svega Tužilaštvo, kako bi se spasili optužbi koje im se stavljaju na teret.

“I oni koji su optuženi da su svoje usluge u rušenju ustavnog poretka Crne Gore ponudili stranom faktoru, naravno za ogroman novac, zaboravljaju da sjede na optuženičkim klupama i da je iz te pozicije neprimjereno da dijele lekcije o pravdi”, rekli su iz DPS-a.

Iz DPS-a su poručili da su ti pokušaji uzaludni, jer je, kako su kazali, crnogorsko pravosuđe, procesuirajući i neke osobe koje su bile u vrhu vlasti, pokazalo da je spremno da se odupre svim pritiscima, uključujući i one političke.

“Imajući u obzir sve okolnosti tog slučaja, uključujući i snimak koji je odbjeglo lice dostavilo javnosti, smatramo da nadležne institucije treba da završe svoj posao, oslobođene politikantskih sugestija i pritisaka”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније