Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 01. 2019. 07:02 >> 06:33
11

SDP I SNP

Opozicija da ne komunicira putem medija

Opozicione partije ne bi trebalo da šalju pozive jedni drugima putem medija, već bi trebalo obaviti političke konsultacije za istim stolom i odlučiti o daljim potezima, saglasni su, u izjavama za Pobjedu, SDP i SNP, komentarišući poziv Demokrata i Ure na trajni bojkot Skupštine i njenih radnih tijela

Dok se SDP nije izjasnila o konkretnom predlogu trajnog bojkota parlamenta, iz SNP-a kažu da je to za njih prihvatljivo.

"SDP potpuno je saglasna sa stavom Demokrata o nepostojanju uslova za fer izbore, pa u skladu sa tim opozicija bi trebalo da donese principijelnu odluku oko prvih narednih lokalnih izbora. Ipak, smatramo da nije dobar red koraka da se putem medija upućuju prijedlozi bilo kome iz opozicije. Prirodno bi bilo da se o tome postigne saglasnost na političkim konsultacijama pa da se potom, eventualno, objavi u medijima", kazao je za Pobjedu Mirko Stanić, portparol i član Predsjedništva SDP-a.

On je istakao da je SDP saglasna sa pojedinim elementima predloga Demokrata.

"Saopštavali smo u više navrata da opozicija o temi koja se odnosi na izborne uslove može u velikoj mjeri postići saglasnost. Jasno je da nema fer izbora bez izmjene izbornog ambijenta kojim će se onemogućiti izborne zloupotrebe, poput onih o kojima imamo priliku da čujemo ovih dana u okviru afere koja potresa Crnu Goru", kazao je Stanić.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković za Pobjedu kaže da je ta partija već prihvatila poziv Demokrata i Ure na trajan bojkot Skupštine, jer ona taj bojkot nije nikada prekinula.

"Opozicija, međutim, ne treba da se međusobno poziva putem medija, već da sjednemo za sto i dogovorimo zajednički nastup. Možemo se čuti svi bez javnih poziva, ko hoće i sa jedne i sa druge strane, računajući prijedloge Demokratskog fronta, kao i Demokrata i Ure. Mislim da možemo da dogovorimo novi početak i pokažemo da smo bolji od onih koje ovih dana tresu skandalozne afere", kazao je Joković.

On je istakao da je "ovo ozbiljan trenutak i za opoziciju i za državu Crnu Goru".

Podsjećamo, predsjednici Demokrata i Ure, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, pozvali su u ponedjeljak opoziciju na trajni bojkot Skupštine, Odbora za dalju reformu izbornog zakonodavstva, ali i svih radnih tijela parlamenta zbog afere "Atlas".

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније