Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 01. 2019. 17:03 >> 16:36
3

REAKCIJE

Opozicija poziva nadležne da reaguju

Predstavnici opozicije, nakon snimka koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, pozvali su nadležne institucije da reaguju.

Poslanici Socijaldemokratska partija (SDP) zahtijevaju da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obave kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića, zbog informacija kaje je javnosti saopštio Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

"Smatramo da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je gospodin Knežević ukazao, neophodno da Skupšina Crne Gore ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovnjenih državnih organa. Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne politčke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine", navode u saopštenju Ranko Krivokapić, Raško Konjević, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović ocijenili su u zajedničkom saopštenju da Evropska unija (EU) treba da preuzme javnu odgovornost povodom situacije u vezi sa snimkom koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, jer u protivnom rizikuje kredibilitet u domaćoj javnosti.

Demokratski front (DF) saopštio je da javno poziva Miodraga Vukovića, dugogodišnjeg dekana fakulteta "Mediteran", u vlasništvu Duška Kneževića, da saopšti o čemu su njih dvojica razgovarali u decembru mjesecu u Skupštini Crne Gore. 

"Veoma je važno da Miško Vuković saopšti zbog čega je profesor Duško Knežević dolazio u Skupštinu, i o čemu su njih dvojica razgovarali", navodi DF u saopštenju.

Sekretar Izvršnog odbora GO SNP Dragan Vukić smatra da je aktuelna afera "Koverat" svojevrstan nastavak afere "Snimak". 

"Ukoliko i posljednja afera, kao i ona koja je 2013. uzdrmala Crnu Goru, ostane nerasvijetljena, ostaće velika mrlja na demokratskom licu Crne Gore i ta šteta se neće lako ispraviti", rekao je Vukić.

On ističe da se mora u potpunosti promijeniti demokratski ambijent u našoj državi, jer ćemo, kako kaže, u suprotnom nastaviti da kaskamo za razvijenim društvima", poručio je Vukić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније