Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

12. 01. 2019. 07:27 >> 06:58
7

NIMANBEGU O NEGLASANJU

Albanci neće ostati dužni SDP-u

Neglasanje SDP-a za Predlog zakona o javnom redu i miru, posebno njihovo oponiranje tom aktu, biće njihova politička hipoteka kod Albanaca. Ponašanje SDP-a tokom rasprave u parlamentu Albanci su shvatili kao odnos, ne prema mom predlogu, nego prema našoj zastavi i našim pravima, kazao je Genci Nimanbegu, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i poslanik Force.

Nimanbegu je poručio da Albanci neće ostati dužni SDP-u zbog uskraćivanja podrške njegovom predlogu i retorike poslanika te partije tokom skupštinske rasprave o predloženom zakonu o javnom redu i miru.

"Ono što je jasno je da će među Albancima neglasanje SDP-a i posebno njihovo oponiranje zakonu, biti njihova politička hipoteka, posebno kod Albanaca. Albanci su ponašanje SDP-a u parlamentu shvatili kao odnos, ne prema mom prijedlogu, nego prema našoj zastavi i našim pravima. Mi ćemo naše sugrađane stalno podsjećati na to. Nećemo SDP-u ostati nimalo dužni. Jezik koji su koristili, recimo, poslanici SDP-a sigurno će naštetiti odnosima njihove partije sa Albancima u Crnoj Gori, jer su koristili lažne argumente, pokazivali patetični patriotizam u napadu na moj zakonski prijedlog", rekao je Nimanbegu za Pobjedu.

I to riječima, kako je podsjetio, da je zakonski predlog ponižavajući za crnogorsku zastavu.

"Te riječi, za kolegu Popovića, bile su okidač za uskraćivanje povjerenja koje su dali i cijenim da njegovo neglasanje je uzrokovano razlozima sličnim, ali ne istim kao SDP-a i ne mogu ih nijednog trenutka porediti", kazao je Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније