Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: M.M ]

11. 01. 2019. 19:45 >> 19:57
9

KNEŽEVIĆ VJERUJE

"Opozicija će uspjeti da dogovori zajedničke akcije"

Funkcioner DF-a Milan Knežević vjeruje da će opozicija, nakon 15. januara, uspjeti da dogovori određene zajedničke akcije. Navodi da su već imali neformalne kontakte sa pojediniom opozicionim liderima. Ukoliko se Demokrate i URA predomisle, DF im je, kaže Knežević, na raspolaganju. Demokrate kažu da su razočarane saopštenjem DF-a, da trenutno ne razmišljaju o koaliciji sa DPS-om, pa pozivaju DF da se odluči - da li hoće sa opozicijom ili vladajućom partijom.

Demokratski front već je imao neformalne kontakte sa, kako kaže Milan Knežević, određenim liderima opozicije, izuzev DEMOS-a. Vjeruju da će nakon 15. januara konkretizovati zajedničke akcije. Ili makar doći do nekih zaključaka, koji bi usmjerili opoziciju na pravi put.

“Nadam se da je to realno, nadam se da je to izvodljivo”, kaže Knežević.

Iako su Demokrate i URA odbili da sjednu za zajednički sto, ukoliko se predomisle, kucaju na otvorena vrata, kaže Knežević.

“Sad imamo činjenično stanje da se na jednoj strani nalazi 30 poslanika opozicije a na drugoj devet poslanika Demokrata i URE, tako da građani neka procijene ko je u pravu”, kaže Knežević.

Iz Demokratske Crne Gore kažu da je DF, nakon što je pred Novu godinu odbio da stavi potpis na dokument Demokrata i GP URA, koji kaže da neće ulaziti u bilo kakve aranžmane sa DPS-om, da trajno napuštaju parlament i sva njegova tijela, sada, otišao korak dalje.

“Najviše nas je razočaralo saopštenje DF-a u kom navode da TRENUTNO ne razmišljaju o koaliciji sa DPS om. Šta to znači trenutno? Vrlo precizno, ostavljaju mogućnost za koaliranje sa Đukanovićem”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ne može se, poručuju, pregovarati i dogovarati sa DPS-om, a ujedno pozivati na opozicioni dijalog.

“To nije normalno, ni politički zrelo. Ili opozicija, ili DPS. Neka odluče sami”, navode Demokrate u saopštenju.

”DF nema nikakve ni dijaloge niti dogovore niti razgovore sa DPS-om, niti je napravio bilo kakav korak u tom pravcu, a imajući u vidu činjenicu da se lideri DF-a nalaze u sudskim procesima, neki su već bili i u zatvoru, najbolje crnogorska javnost može da procijeni ko i kakve ima namjere ima u pravcu dogovora sa DPS-om ili u pravcu razbijanja opozicionog jedinstva”, istakao je Knežević.

U DF-u ipak ne žele da se svađaju ni sa Demokratama ni sa GP URA. Saopštenjima se, poručuje Knežević, više neće prepucavati.

“Ja bih najzad jednom volio da se neko od Demokrata ovako isprsi poput mene, lider Demokrata i da saopšti ono što saopštavaju u saopštenjima u javnost. Zbog čega se oni plaše kamera i medijskog nastupa i da stanu iza svojih stavova”, zaključio je Knežević.

Tanja Perović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније