Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 01. 2019. 16:08 >> 19:21

RAKOČEVIĆ ISTAKAO

"DPS-u nije cilj da sam kroji zakone"

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva neće zasijedati dok se opozicija ne vrati u Parlament, jer DPS-u nije cilj da, kako kaže poslanik Nikola Rakočević, pravi zakone po svojoj mjeri. Ipak, čekajući opozicionare, radiće u podgrupama sa akademskom zajednicom i nevladinim sektorom. Analitičar Sergej Sekulović upozorava da je, nakon najave Fronta o definitivnom bojkotu Parlamenta, rad Odbora prilično obesmišljen.

Ne želi vladajuća partija da tako važne zakone poput izbornih kroji po svojoj mjeri i zato će, kako je za Radio Crne Gore kazao Nikola Rakočević, čekati da se Demokratski Front i Demokrate uozbilje i vrate parlamentarnom dijalogu.

"U podgurpama koje imaju cilj da pripreme određena rješenja radićemo sa nevladinim sektorom i sa onim opozicionarima koji budu željeli, pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati," rekao je Rakočević.

To što pripreme, Odboru za reformu izbornog proslijediće tek kada i opozicija zauzme svoja mjesta u tom tijelu, što će se, nada se Rakočević, dogoditi uskoro.

"Zaista ne vidim nikakvu logiku u tome da nastave da se rugaju građanima na način što ne ispunjavaju obaveze za koje primaju plate, i za koje su im građani dali povjerenje", rekao je Rakočević. 

Povjerenje je nakon hapšenja poslanika DF-a definitivno narušeno, i povratka u Parlament nema, ponovio je Milan Knežević.

"Svakim danom samo smo dalji nastavku parlamentarnog dijaloga", rekao je on.

Bez dijaloga vlasti i opozicije, rad Odbora prilično je obesmišljen, upozorava analitičar Sergej Sekulović.

"Radiće u krnjem kapacitetu sa vrlo upitnim krajnjim epilogom koji je bio osnovni motiv da dođe do što šireg političkog koncenzusa koji bi doveo do izmjena osnovnog Zakona o izboru odbornika i poslanika", rekao je Sekulović.

Uz poslanike vlasti, u privremenom Odboru koji bi, po preporukama ODIR-a trebalo da izmijeni set izbornih i medijskih zakona, jedino su još predstavnici SDP-a, od kojih danas nijesmo uspjeli dobiti odgovor ostaju li u Paramentu, ili će se pridružiti opozicionim kolegama u bojkotu.

Vesna Đurović, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније