Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 06:57 >> 08:37
10

TANOK OCIJENIO

CG vodeća zemlja kandidat za EU

Poslanik Evropskog parlamenta i doskorašnji izvjestilac za Crnu Goru Čarls Tanok kaže da je oduvijek bio iskreni prijatelj Crne Gore i da će to biti i nakon što njegov mandat bude završen u maju 2019.

U intervjuu za Pobjedu Tanok ističe da je Crna Gora prešla dug reformski put, ali da je čeka još posla do ulaska u Evropsku uniju, koji će se, kako tvrdi, sigurno desiti. 

"Kada sam 2009. izabran za izvjestioca postalo mi je jasno da su sve rezerve ili sumnje vezane za potencijalni uspjeh Crne Gore, koje su neki, uključujući i mene, imali s obzirom na veličinu i relativno ograničene resurse nove nezavisne države - bile ispravno pobijene", rekao je Tanok.

Na pitanje koliko se za to vrijeme promijenila Crna Gora, on je rekao da je jasno da je Crna Gora prešla dugačak put u godinama za nama.

"Kao što sam rekao, na samom početku bilo je sumnji u dugoročni ekonomski prosperitet Crne Gore nakon što je proglašena nezavisnost 2006. godine. Ali danas vidimo da je Crna Gora zemlja koja se snažno ekonomski razvija, ima snažan, široki konsenzus za svoje ustavno uređenje kao nezavisna država; pridružila se NATO-u i usidrena je u zapadnim strukturama. I vodeća je zemlja kandidat za pristupanje Evropskoj uniji", rekao je Tanok.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније