Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2019. 15:54   >>  15:27 49

INICIJATIVA MANDIĆA I KNEŽEVIĆA

Otvoriti granice između CG, SRB i RS

Predsjednici Nove sprske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), Andrija Mandić i Milan Knežević, pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

"To bi bila važna pretpostavka o trgovinskoj uniji koja u narednom periodu očekivane globalne recesije može biti recept kako se na pravi način suočiti sa socioekonomskim izazovima", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF).

Mandić i Knežević su, kako se dodaje, na današnjem sastanku sa državnim i političkim liderima srpskog naroda u regionu upoznali Vučića sa aktuelnom društveno političkom situacijom, "posebno apostrofirajući institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori koji će svoju kulminaciju doživjeti pred popis 2021. godine".

Mandić i Knežević su konstatovali da je Srbija oduvijek bila motorni zamajac Balkana i ukazali na opasne trendove u regionu.

"Ti trendovi se odnose na stvaranje antisrpske koalicije koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i takozvano Kosovo, ne bi li Srbiju i srpski narod targetirali kao destruktivni element Jugoistočne Evrope i usporili njen sve vidljiviji ekonomski razvoj,", rekli su iz DF-a.

Mandić i Knežević su upoznali Vučića i o aktivnostima DF-a usmjerenim u pravcu ustavnih promjena, kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu, kako im to, kako tvrde, i pripada.

Oni su kazali da su zadovoljni što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Srbije u sjevernom dijelu Crne Gore i to najvjerovatnije u Beranama.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније