Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 12. 2018. 09:15 >> 08:56
7

ZAŠTITA ZASTAVE

CKM: Hvala poslaniku Popoviću

Crnogorska kulturna mreža zahvalila je poslaniku Liberalne partije Andriji Popoviću što nije podržao izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru, kojim je između ostalog bilo predviđeno da je dozvoljeno isticanje zastava druge države. Iz CKM-a poručuju da je takva odredba, ponižavanje crnogorske zastave i obesmišljavanje Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.

“Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu je predložio amandman koji narušava ugled države i njenih simbola, a da stvar bude još žalosnija za njega je dobio podršku dijela poslanika koji sačinjavaju skupštinsku većinu”, poručuju iz CKM-a.

Posebno ih brine što je, kako kažu, štetni amandman postao sastavni dio Vladinog prijedloga Zakona, za šta zahvaljući odsustvu potpredsjednika Skupštine Branimira Gvozdenovića i prisebnosti poslanika Andrije Popovića nije bilo većine.

“Neshvatljivo je da Vlada podržava amandmane koji su usmjereni protiv crnogorskog identiteta, i koji narušavaju ugled Crne Gore. Još jednom se ispostavilo da iz Vlade dolaze prijedlozi koji nijesu dobri po državne simbole, što se naročito moglo viđeti u prijedlozima amandmana na izmjene i dopune Zakona o državnim sibolima i Danu državnosti”, poručuju iz CKM-a.

CKM podsjeća da su prijedlozima amandmana na izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, koji su dostavili poslanicima, predložili da je dozvoljeno isticanje zastava drugih država uz isticanje crnogorske zastave.

“Smatramo da je nepimjereno praviti građanski koncept države na štetu crnogoraca i crnogorskog identiteta, što je nažalost sve češće slučaj. Ako su Albanci 2006. godine podržali obnovu suverenosti Crne Gore, ne znači da danas treba da im se prave ustupci koji nanose štetu državnom identitetu”, navodi se u saopštenju CKM-a.

Godina koju ispraćamo je, kako kažu u CKM-u, bila izuzetno loša po crnogorski identite, ostaće upamćena po tome što državne institucije nijesu uspjele da zabrane obilježavanje stogodišnjice sramne Podgoričke skupštine.

“Kao što smo i mnogo puta do sada kazali Crnoj Gori predstoji velika borba za očuvanje tekovina 21. maja i jačanju državnog identiteta”, zaključuje se u saopštenju CKM-a.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније