Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

30. 12. 2018. 13:54 >> 13:30
10

SLUČAJ BRANKE MILIĆ

Darmanović: Nećemo dugo čekati odgovor Beograda

Crna Gora je strpljivo čekala odgovor zvaničnog Beograda u vezi sa slučajem Branke Milić, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i poručio da opstrukcija sudskog procesa ne može trajati u nedogled.

On je naglasio da će Crna Gora preduzeti određene korake ukoliko Srbija ne ponudi odgovor.

Šef diplomatije je kazao da i dalje vjeruje da Vlada Srbije neće odlučiti da opstruira pravdu time što će štititi bjegunca pod svojim krovom i ometati sudski proces koji se odvija u Crnoj Gori.

Kako je istakao, Crna Gora je prema tom pitanju postupala vrlo odgovorno u skladu sa svim međunarodnim pravilima i dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje.

„To će vjerovatno biti slučaj još neko vrijeme. Mi se još uvijek nadamo da će Srbija u tom slučaju pomoći sebi, pa time i nama", kazao je Darmanović u intervjuu agenciji MINA koji će biti objavljen tokom novogodišnjih praznika.

On je rekao da će, ukoliko Srbija ne ponudi odgovor, to imati posljedice i da će Crna Gora preduzeti određene korake.

Opstrukcija sudskog procesa, kako je naglasio Darmanović, ne može trajati u nedogled.

"Još se nadam rješenju koje će izbjeći neprijatnosti. Ukoliko se to ne desi, ima raznih mogućnosti kako Crna Gora može da reaguje", zaključio je crnogorski šef diplomatije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније