Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 12. 2018. 14:42 >> 14:16
1

DEMOS

Sagledati mogućnost formiranja međustrančkog tijela

Opozicija treba da sagleda mogućnost formiranja međustrančkog tijela koje će, bez medijskih efekata, povezivati opozicione stranke na principima političke zrelosti, međusobnog uvažavanja i demokratskog odlučivanja, saopšteno je iz DEMOS-a.

U toj partiji smatraju da bi bilo opoziciono racionalno i u interesu građana da sve opozicione partije udruženim snagama pristupe radu na unapređenju izbornih uslova u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

Iz DEMOS-a su ukazali da su sve opozicione stranke to prihvatile u različitim fazama procesa

Ocjenjuje se da bi to bila prilika da se u ambijentu zajedničkog rada paralelno pokrenu i drugi oblici saradnje s ciljem konstituisanja kredibilne alternative koje bi pokrenule kvalitativne promjene u crnogorskom društvu

"U tom smislu, predlažemo da se sagleda i mogućnost formiranja među-strančkog tijela koje će, bez medijskih efekata, raditi na povezivanju opozicije na principima političke zrelosti, međusobnog uvažavanja i demokratskog odlučivanja", kazali su iz DEMOS-a.

Oni su ocijenili da bi odustajanje opozicije od proklamovane spremnosti da se unaprijedi izborno zakondoavstvo i ukupni izborni ambijent, bio veliki poklon Demokratskoj partiji socijalista, koja bi se, kako su kazali, u tim uslovima domaćoj i međunarodnoj javnosti predstavila kao jedini konstruktivan subjekat spreman za reforme.

"Ukoliko naši predlozi nijesu prihvatljivi, unaprijed javljamo da to nećemo smatrati izdajničkim odbijanjem, a naše dalje odluke i o ovom važnom pitanju ćemo donositi autonomno i u interesu građana", poručili su iz DEMOS-a.

Iz te partije su kazali da će nastaviti, bez političkih obrta, da se dosljedno zalažu za građenje kredibilne opozicije, kao demokratske alternative postojećoj vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније