Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2018. 15:13 >> 14:47

SASTANAK SA BRAJOVIĆEM

Rajnke: Podrška izgradnji kapaciteta i reformama

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, kao prioritete navela podršku izgradnji kapaciteta za efikasan angažman u okviru evroatlantske zajednice, kao i reformama na evropskom putu Crne Gore.

Brajović je primio je danas u nastupnu posjetu novu ambasadorku, kojoj je, kako je saopšteno iz parlamenta, zahvalio na dosadašnjoj podršci SAD Crnoj Gori tokom svih prethodnih godina od obnove državnosti, posebno NATO članstvu naše zemlje.

"Sagovornici su se saglasili da parlamenti predstavljaju važan dio demokratskog sistema i osnovnih društvenih vrijednosti, pa treba nastaviti rad na jačanju parlamentarne saradnje", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine i ambasadorka SAD su istakli obostrani interes za prioritetno jačanje bilateralne saradnje na ekonomskom planu.

"Brajović je zahvalio na iskazanoj ličnoj želji ambasadorke da se angažuje na boljem međusobnom upoznavanju građana dvije zemlje i produbljivanju veza prijateljskih naroda partnerskih zemalja sa zajedničkim vrijednostima", saopšteno je iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније