Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 12. 2018. 07:10   >>  17:46 4

GVOZDENOVIĆ PORUČIO

Radićemo i ako ne dođu sve partije

Predsjednik Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović pozvao je sve parlamentarne partije da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu tog tijela.

On je kazao da će, i ako se sve partije ne odazovu na njegov poziv, Odbor nastaviti rad.

"Dijalog u Odboru za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva treba nastaviti, jer ovo radno tijelo ima ambiciozan plan rada koji je važan za dalji evropski put Crne Gore, a ovo je prilika da pozovem sve parlamentarne partije da uzmu aktivno i konstruktivno učešće u radu i budu fokusirani na njegove važne zadatke. Ukoliko se i ne odazovu sve parlamentarne partije, mi ćemo, kao odgovorni akteri na političkoj sceni, a gledajući interes Crne Gore i svakog njenog građanina, nastaviti sa radom", rekao je za Pobjedu Gvozdenović.

On je istakao da su već izabrani članovi Sekretarijata Odbora, te da je sa njima obavio konsultacije prošle sedmice.

"Zbog svega ovoga, a uprkos dvonedjeljnoj pauzi, aktivnosti Odbora se odvijaju, pa su tako već izabrani članovi Sekretarijata Odbora, koji će biti stručna, administrativna i tehnička pomoć. Nakon testova i intervjua, Komisija sastavljena od predstavnika Službe Skupštine predložila je najkompetentnije kandidate za članove Sekretarijata Odbora, a Generalni sekretar donio rješenje. Sa svim članovima Sekretarijata krajem prošle sedmice održao sam sastanak na kojem su dobili smjernice i glavna zaduženja, a poslata su im i ozbiljna istraživanja izbornog zakonodavstva zemalja regiona i EU sa najboljim primjerima u praksi, koje su uradile kolege iz Istraživačkog centra Skupštine Crne Gore, a koja će pomoći u daljoj pripremi za rad", poručio je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, ostvarena je i intenzivna komunikacija sa pridruženim članovima iz akademske zajednice i civilnog sektora. - Oni su, kao ozbiljan partner u zajedničkom radu na dodatnom unapređenju demokratskog ambijenta u kojem građani iskazuju svoju volju, već poslali načelne sugestije koje će se, između ostalog, koristiti i kao smjernice koje ćemo uzeti u razmatranje – rekao je Gvozdenović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније