Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

19. 12. 2018. 15:49   >>  15:25

SDP PORUČUJE

Opozicija da se fokusira na reforme izbornog zakonodavstva

Opozicija treba da se fokusira na reforme izbornog i drugog zakonodavstva jer ona, koliko god bila politički raznozrodna, može definisati zajedničke uslove za fer izbore, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

SDP, kako su kazali, ostaje posvećena obezbjeđivanju svih neophodnih preduslova za održavanje fer i demokratskih izbora, kao osnovnog preduslova za demokratizaciju našeg društva.

"Iz tih razloga smo i prihvatili učešće u Radnoj grupi za izmjenu izbornog i drugog zakonodavstva, sa jasnim ciljem , da se obezbijede uslovi da naredni izbori budu održani po novom izbornom zakonodavstvu, uz obezbjeđivanje garantnih mehanizama za sprovođenje dogovorenog", rekli su iz SDP-a.

Oni su naveli da je su taj stav podržali i predsatvnici Evropske Unije, koji su i napravili ključni pritisak na Demokratsku partiju socijalista da prihvati dijalog na ovu temu.

Demokratski front (DF) pozvao je opozicione partije da se dogovore oko zajedničkog pravca budućeg političkog djelovanja. DF je pozvao opoziciju da zajedničkim vaninstitucionalnim djelovanjem, koje podrazumjeva opšte građanske proteste, natjeraju Vladu da podnese ostavku, kako bi se stvorili uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

Iz SDP-a su kazali da su predstavnici DF-a već prihvatili učešće u Odboru i da smatraju da i druge opozicione partije trebaju isto da urade, jer će se tako snažnije izvršiti pritisak na vlast.

"To je sada u najboljem interesu opozicije i od toga se DPS najviše plaši, zbog čega su zainteresovani da permanetno proizvode vanrendo političko stanje, što su pokazali posljednji događaji i neprimjeren odnos pravosuđa prema Ustavu i zakonodavnom domu", naveli su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, ukoliko DPS bude opstruirao taj proces, uvijek se, na bazi te činjenice, u okviru opozicije može razgovarati i o mogućim drugim modalitetima opozocionog odgovora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније