Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

17. 12. 2018. 14:48 >> 14:47
7

MARKOVIĆ S HANOM

Finansijska stabilnost prioritet Vlade u 2019.

Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u Crnoj Gori biće prioritet u radu Vlade naredne godine, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

 

On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih.

"Marković i Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava.  Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca", naglasili su iz Vlade.

Marković je istakao da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 (Konkurencija), te da su predano radili i obezbijedili internu spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

"Na sastanku je razgovarano i o napretku o oblasti medija. Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu", saopšteno je iz Vlade.

Marković je kazao  da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji. 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније