Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 12. 2018. 13:38   >>  20:21 19

PAŽIN SDP-U

Trućanja i naklapanja o slučaju Marović

Ministar pravde Zoran Pažin poručio je da su crnogorske institucije uradile sve što je u njihovoj mogućnosti da se Svetozar Marović nađe na izdržavanju kazne. On je u Skupštini kazao da sada odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji.

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je u Skupštini da Svetozar Marović nije izručen Crnoj Gori, jer postoji politički dogovor o tome između Srbije i Crne Gore. Njegov partijski kolega Ranko Krivokapić je naveo da je Marović osuđen za ono što je i sam priznao - organizovani kriminal, a još nije u pritvoru.

"Bolje da ga niste ni hapsili, zatvarali, sudili, nego da se, kako biste vi rekli, rugamo pravdi", poručio je Krivokapić.  

Pažin je odgovorio da se poslanici SDP-a demagoški osvrću na slučaj Marović prozivajući crnogorske organe i ne dajući za to nijedan argument.

“Naše institucije su uradile sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da se Marović nađe na izdržavanju kazne. Nije valjda vaše očekivanje da policija liši slobode Marovića na teritoriji Srbije. Uradili smo sve što je do nas. Iz nekog razloga organi Uprave policije Srbije ne izvršavaju međunarodnu potjernicu Interpola za Marovićem. Sve odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji. Kao što smo informisani od naših međunarodnih organa i traže se odgovori od Srbije”, naveo je Pažin.

On je kazao da nije moralno pričati da se radi o političkom dogovoru Crne Gore i Srbije.

“Takva proizvoljnost teško može biti morala čin. Ako postoji neki politički dogovor onda kažite ko je sagovornik u tom političkom dogovoru, molim vas direktno ga prozovite, pa ćemo onda da tražimo odgovore na ta pitanja. Ako nemate odgovore na ta pitanja, onda molim vas nemojte da se bavite trućanjem i proizvoljnim naklapanjima”, kazao je Pažin Krivokapiću i Konjeviću.

Konjević je odgovorio da je “politički licemjerno” da se zvaničnici dvije države sastaju, a da ne pominju slučaj Marović, kojem je sud trebalo da odredi pritvor u Crnoj Gori.

“Ovo je elementarno vrijeđanje inteligencije građana Crne Gore. Ja sam rekao gdje mislim da je politički dogovor - između vlasti Crne Gore i Srbije”, kazao je Konjević.

I poslanik Krivokapić je poručio da nije uvrijedio potpredsjednika Vlade.

“Ovdje nas vrijeđate, a još gore je što nas ne možete uvrijediti”, kazao je Krivokapić i dodao da je to loša predstava između Srbije i Crne Gore. “Ovo je ruganje pravdi”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније