Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 12. 2018. 13:24 >> 13:01
10

MILAČIĆ SA TOLSTOJEM

Ne mogu oni uvesti toliko sankcija, koliko mi možemo da volimo Rusiju

Ne mogu oni da uvedu toliko sankcija koliko mi možemo da volimo bratsku Rusiju. Nije to samo pitanje istorije, bratstva i tradicije nego i ekonomije, jer mudra državna politika podrazumijeva pravljenje mostova mira i partnerstava, dijaloga i prijateljstava, a ne uvođenja neprijateljstva i sankcija, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom razgovora sa potpredsjednikom Dume, Petrom Tolstojem.

Milačić se sa Tolstojem sastao tokom trodnevne posjete Moskvi gdje je boravio na poziv ruske Dume, kao jedini predstravnik iz Crne Gore na samitu 35 mladih lidera svijeta.

Milačić je tom prilikom istakao da sankcije Rusiji pod hitno treba ukinuti.

"Prava Crna Gora će, sasvim sam siguran, u vrlo doglednom periodu biti stožer ideje naših predaka – ideje koja podrazumijeva najbolje moguće odnose sa našom bratskom zemljom Rusijom, bez koje, makar posmatrajući istorijski kontekst i činjenice, ne bi bilo ni ovakve Crne Gore. Prava predstavlja koncept koji podrazumijeva novu eru odnosa sa Rusijom, kroz novu generaciju političara, koji treba da normalizuju, grade i osavremene odnose sa Moskvom", kazao je Milačić.

On je dodao da nova i mlada generacija mora da se zalaže za ozdravljenje i modernizovanje tih odnosa u interesu oba naroda.

"Sramno je da se u Crnoj Gori vodi ovakva anti-ruska politika, koje je, imajući u vidu našu istoriju, ujedno i anti-crnogorska jer je riječ o rušenju odnosa na kojima je ne malim dijelom utemeljena naša državnost", naglasio je Milačić u razgovoru sa Tolstojom.

Milačić je prihvatio i zahvalio na pozivu upućenom od strane gospodina Tolstoja da uskoro učestvuje na međunarodnim konferencijama u Moskvi i na Jalti početkom 2019. godine.

Lider Prave Crne Gore boraveći u Moskvi sreo se i sa predsjednikom Komiteta za međunarodne odnose Dume Leonidom Sluckim, koji ga je i lično pozvao na samit.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније