Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 12. 2018. 12:25   >>  12:04 2

REAGOVANJE DPS-A

"Bezlična praksa političkih amatera"

Prećutkivanje i guranje problema pod tepih može jedino biti politika podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA, saopšteno je iz lokalnog DPS-a.

Koliko je efikasna bivša, ali i kontinuirana vlast DPS-a u Podgorici, najbolje oslikava bulevar kroz Donju goricu koji vjerovatno neće biti završen ni do marta naredne godine, kazao je Esko Muratović iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Džemal Lekić u reagovanju kaže da podgorička URA kao i uvijek, djeluje sa zakašnjenjem od nekoliko dana, često mjeseci, godina, pa i decenija.

“Kasne i sa praćenjem informacija u vezi sa donjogoričkim bulevarom, mada će prije biti da ih tendenciozno preskaču. Još prije sedam dana održan je hitan sastanak gradonačelnika Vukovića za čelnim ljudima CEDIS-a, izvođača radova Tehnoputa i Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, na kojem su jasno definisani problemi i načini na koji će biti riješeni, posebno oni koji se odnose na svakodnevno funkcionisanje građana koji žive u Donjoj Gorici. Dakle, samo treba čitati i blagovremeno se informisati”, naveo je Lekić.

Kada je riječ o političkim temama, bilo da su one savremene ili one od prije jednog vijeka, jasno je, navodi Lekić, da bi URA željela da ih sve zajedno relativizuje.

“Drugačije ne može da opravda svoje nemanje stava po bilo kom pitanju”, naveo je Lekić.

Navodi i da je svakom iole pismenom i dobronamjernom građaninu jasno da je Podgorička skupština događaj koji je uzrok dubokih podjela u crnogorskom društvu koje svi osjećamo i danas, te da jedino otvorenim dijalogom o toj temi možemo te podjele da prevaziđemo do kraja.

“Prećutkivanje i guranje problema pod tepih može jedino biti politika podgoričke URA-e, kao što im je obilježje politike i grad bez spomenika kojima se odaje počast slavnim precima. Bezlična i bezidentitetska praksa političkih amatera”, poručio je Lekić.

Podgorica, kako navodi, nastavlja da se razvija i vrpce na značajnim infrastrukturnim projektima će se tek presijecati, ali će se i otkrivati spomenici i Glavni grad će se baviti svojom istorijom na najbolji mogući način.

“Ubijeđeni smo da ćemo time pozitivno uticati i na URA, te da će se naredne godine 48 sati uoči Dana oslobođenja Podgorice potruditi da građanima čestitaju praznik i proslave zajedno sa njima, bez neutemeljenih i zakašnjelih političkih malicioznosti”, zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније