Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 12. 2018. 07:58 >> 07:32
9

JOKOVIĆ SMATRA

Usitnjena opozicija ne može naprijed

Za početak je opoziciji potrebna minimalna sloga, jer ovako usitnjeni ne možemo naprijed. Imamo veliku odgovornost i prema Crnoj Gori i prema našim vjernim predugo napaćenim biračima, kazao je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

Komentarišući hapšenje opozicionog poslanika Nebojše Medojevića bez skidanja poslaničkog imuniteta i najavljeno hapšenje Medojevićevog kolege Milana Kneževića, te moguće odgovore opozicije s tim u vezi, Joković je poručio da opoziciji treba nova strategija.

"U svakom slobodoumnom građaninu Crne Gore koji poštuje Ustav i zakone i drži do časti i pravde, a nije idolopoklonik ili jako indoktriniran, ovaj događaj je izazvao veliku mučninu. Tužno je da oni kojima je povjereno sprovođenje zakona traže rupe u zakonu i tumače pojedine odredbe po svojoj želji ili želji nadređenih", kazao je Joković za Dan.

Po njegovom sudu, još tužnije je kako se pojedinci utrkuju da aminuju ovu po svemu neustavnu odluku, a kad se donese drugačije rešenje, ćute i ne pada im na pamet da se javno pokaju.

"O griži savjesti da i ne govorimo. Čudno je da vladajuća struktura, pošto ima većinu u parlamentu, nije izglasala skidanje imuniteta i da ovo bude zakonito. Očigledno da je za to postojao neki razlog, vjerovatno nesloga ili bahatost, u stilu 'možemo kako nam se hoće'. U ovom slučaju, svi smo gubitnici, a najviše Crna Gora i njena evropska perspektiva i ona je za najmanje jedan korak bliže Balkanu nego Evropi", rekao je lider SNP-a.

Kako je ocijenio, na gubitku su i opozicija i vlast.

"Mi u opoziciji nijesmo imali snage da se svi skupimo i glasnije i složnije nego ikad - a imali smo veliki razlog iskažemo najenergičniji protest, a vlast je i nama i međunarodnoj zajednici pokazala da ne poštuje ni ona ustavna rješenja koja je sama donijela, te da sudovi i tužioci rade za interese pojedinaca, pa im je bitnije da hapse opozicione poslanike koji neće da svjedoče nego dokazane kriminalce. Ako su ovim htjeli ućutkati slobodu misli i govora, dobili su kontraefekat", istakao je Joković.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније